Στίβος: Καλές επιδόσεις σε αγώνες ανά τον κόσμο

Αρκετοί αγώνες διεξήχθησαν χτες ανά τον κόσμο αναφορικά με τον κλειστό στίβο. Μάλιστα, σημειώθηκαν καλές επιδόσεις. Αρχικά, μια από τις αξιοσημείωτες χθεσινές  επιδόσεις σημείωσε ο 20χροος Αμερικανός  Μάθιου Μπόλινγκ στα 400μ, τερματίζοντας σε χρόνο 45.51, χρόνος που είναι κορυφαίος για το 2021. Καθώς, είναι ακόμα καλύτερος από το 45.68 του Μπράις Ντεντμον, όπου μέχρι πρότινος...

Αρκετοί αγώνες διεξήχθησαν χτες ανά τον κόσμο αναφορικά με τον κλειστό στίβο. Μάλιστα, σημειώθηκαν καλές επιδόσεις.

Αρχικά, μια από τις αξιοσημείωτες χθεσινές  επιδόσεις σημείωσε ο 20χροος Αμερικανός  Μάθιου Μπόλινγκ στα 400μ, τερματίζοντας σε χρόνο 45.51, χρόνος που είναι κορυφαίος για το 2021. Καθώς, είναι ακόμα καλύτερος από το 45.68 του Μπράις Ντεντμον, όπου μέχρι πρότινος ήταν στην κορυφή της λίστας. Ο Μάθιου Μπόλινγκ, ο οποίος ανήκει στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια και γυμνάζεται από το 2019 με τον Πέρτο Κυπριανού, μπορεί  να πει κανείς πως έχει  την στόφα δεκαθλητή. Αυτό διότι αν και πολύ μικρός ηλικιακά, έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις τόσο στα σπρίντ όσο και στο άλμα εις μήκος. Επί  παραδείγματι, ο Μπόλινγκ έχει 10.11 στα 100μ(2019), (έχει κάνει και με μη επιτρεπτό θετικό άνεμο 9.98), έχει ατομικό ρεκόρ 20.31 στα 200μ, 44.5 Σπλιτ το οποίο πέτυχε σε σκυταλοδρομία 4χ400 το 2019, αλλά και 8.01 στο άλμα εις μήκος επίσης από το 2019.

Σε άλλους αγώνες που διεξήχθησαν στο Τέξας, ο Κει Σι Λάιτφουτ ο οποίος είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα 5.94 στο επί κοντώ, καλύτερη επίδοση στον κόσμο, έδειξε πως δεν ήταν ένα… πυροτέχνημα συνεχίζοντας σε αυτά τα ύψη κάνοντας 5.90.

Σε αγώνα που έγινε επίσης στο Τέξας η Μονάε Νίκολς πήδηξε στο μήκος 6.75, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία για φέτος στον κόσμο αναφορικά βεβαίως με την χειμερινή περίοδο και τον κλειστό στίβο.

Τέλος, στο μήκος των ανδρών, ο νεαρός Σουηδός Τομπάιας Μοντλερ έκανε 8.06, σε αγώνα στο Βέξιε της Σουηδίας,  την καλύτερη φετινή επίδοση παγκοσμίως, ξεπερνώντας  το 8.01 του Τζάστιν Χόλ. Φυσικά, η συγκεκριμένη επίδοση δεν μπορεί  επ ουδενί να ανησυχεί τον Μίλτο Τεντόγλου, του οποίου και είναι ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος για το χρυσό μετάλλιο  στο Ευρωπαικό κλειστού του Τορούν. Μιας και είναι πολύ χαμηλή και θα σπάσει σύντομα. Πάντως, ο Μόντλερ έχει ατομικό ρεκόρ 8.22 μια επίδοση, που υπό κανονικές συνθήκες ούτε αυτή μπορεί να απειλήσει  τον Τεντόγλου αν και εφόσον αυτός είναι καλά. Να θυμίσουμε πως ο Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά έχει ατομικό ρεκόρ 8.38, που είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου.

 

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ