ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Και η Σταματία Σκαρβέλη στο Oregon Relays!

Η δεύτερη Ελληνική συμμετοχή στο Oregon Relays του Σαββάτου, θα είναι αυτή της Ελληνίδας Σφυροβόλου Σταματίας Σκαρβέλη. Αφού, έχει δηλωθεί και η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη στα 800μ. Τον τρίτο της αγώνα για την φετινή σεζόν του ανοιχτού στίβου θα κάνει το Σάββατο στο Oregon Relays που θα γίνει στο ανακαινισμένο  Χέιγουορντ φιλντ η Σταματία Σκαρβέλη. Η...
Η Σταματία Σκαρβέλη

Η δεύτερη Ελληνική συμμετοχή στο Oregon Relays του Σαββάτου, θα είναι αυτή της Ελληνίδας Σφυροβόλου Σταματίας Σκαρβέλη. Αφού, έχει δηλωθεί και η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη στα 800μ.

Τον τρίτο της αγώνα για την φετινή σεζόν του ανοιχτού στίβου θα κάνει το Σάββατο στο Oregon Relays που θα γίνει στο ανακαινισμένο  Χέιγουορντ φιλντ η Σταματία Σκαρβέλη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σφυροβολίας θα επιδιώξει να προσεγγίσει μια βολή στα 70μ, μετά το 68.31 στις 8 Απριλίου στο Νόξβιλ και το 69.28 στο Σαρλοτσβίλ στις 17 του ίδιου μήνα.

Ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι υψηλός, καθώς στον ίδιο αγώνα θα λάβουν μέρος τόσο το ν01 όσο και το νο2 του κόσμου, η Ντιάνα Πράις η οποία έχει 78.60 αλλά και η Μπρούκ Άντερσεν, που έχει 78.18.

Ο στόχος της σταματίας Σκαρβέλη δεν είναι άλλος από το να εξασφαλίσει το ολυμπιακό όριο(72.50). Αν βρεθεί σε καλή ημέρα σίγουρα μπορεί να το πλησιάσει. Το ατομικό της ρεκόρ βέβαια, είναι 71.33 από το 2019.

Φυσικά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των ρίψεων, σε περίπτωση που δεν καταφέρει στην διάρκεια της χρονιάς να πιάσει το όριο για το Τόκιο, έχει το μαξιλαράκι του ράνκινγκ, αφού βρίσκεται στην 24η θέση. Με 32 αθλήτριες να παίρνουν την πρόκριση, αν όλα πάνε καλά η 26χρονη,  δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα με την συμμετοχή της στους ολυμπιακούς αγώνες.

 

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Βουγιουκλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ