ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στοχεύει στο Παγκόσμιο βάδην στη Μουσκάτ

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ είναι αμφίβολος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. που θα γίνει 23 Ιανουαρίου στα Μέγαρα.
Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ προετοιμάζεται αυτή την εποχή στην Καρδίτσα. Ο πρώτος του στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βάδην στη Μουσκάτ.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ προετοιμάζεται αυτή την εποχή στην Καρδίτσα. Ο πρώτος του στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βάδην στη Μουσκάτ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής γυμνάζεται καθημερινά, αν και στο βουνό που «γράφει» πολλές φορές χιλιόμετρα, είναι χιονισμένο. «Η προετοιμασία πάει καλά. Έχουν αρχίσει τα κρύα, αλλά δεν πτοούμε. Ο πρώτος μου μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην στη Μουσκάτ. Εκεί αναμένεται να κάνω την πρώτη μου κούρσα στα 35χλμ. βάδην. Δεν είμαι ακόμη σίγουρος για να κατεβώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», λέει στο Sportime ο κορυφαίος μας βαδιστής.

Ν’ αναφέρουμε ότι η διοργάνωση στην πρωτεύουσα του Ομάν είναι προγραμματισμένη 4-5 Μαρτίου. Από την άλλη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου στα Μέγαρα.

Πέρσι ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ είχε κερδίσει το πρώτο πρωτάθλημα που είχε γίνει στα 35χλ. βάδην. Στα Μέγαρα είχε τερματίσει σε 2:36.45 που είναι και το ατομικό του ρεκόρ. Μάλιστα, η επίδοσή του αυτή τον είχε φέρει στην πρώτη θέση του παγκόσμιου ράνκινγκ. Τώρα βρίσκεται στην 4η θέση. Επίσης, μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Μπήκε στα 50χλμ. βάδην και τερμάτισε 36ος.

«Θα αγωνιστώ και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας. Επίσης, θέλω να πάρω μέρος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην. Οι μεγάλοι στόχοι για το καλοκαίρι είναι φυσικά η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο», κατέληξε ο 33χρονος αθλητής.

Ν’ αναφέρουμε ότι το Βαλκανικό θα γίνει στις 3 Απριλίου και το Πανελλήνιο στις 8 Μαΐου.

Δείτε ένα βίντεο από προπόνηση του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ