ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Ομπίρι και Κιπρούτο νικητές στο πρωτάθλημα Κένυας στον ανώμαλο δρόμο

Η Ομπίρι κέρδισε το πρωτάθλημα Αστυνομίας και ο Κιπρούτο της Άμυνας. Εκτός έμεινε ο Τζόφρεϊ Καμγουόρορ.
Στίβος: Ομπίρι και Κιπρούτο νικητές στο πρωτάθλημα Κένυας στον ανώμαλο δρόμο

Δύο σπουδαίοι δρομείς, οι Έλεν Ομπίρι και Ρόνεξ Κιπρούτο κυριάρχησαν στο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου της Κένυας. Οι αγώνες έγιναν στο Ναϊρόμπι.

Στην πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας, έγινε το πρωτάθλημα της Αστυνομίας και της Άμυνας.

Η Έλεν Ομπίρι υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου Άμυνας της Κένυας. Κάλυψε τα 10χλμ. της διαδρομής σε 32.49. Δεύτερη ήταν η Τζόις Τσεπκεμόι με 33.12 και τρίτη η Σίλα Τσεπκιρούι σε 33.24. Στους άνδρες έγινε έκπληξη. Νικητής ήταν ο Έρικ Κιπτανούι σε 29.21. Δεύτερος ήταν ο Κόλις Κόρος σε 29.22 και τρίτος ο Βέντικ Τσέρουιγιοτ σε 29.29.

Από την άλλη ο Ρόνεξ Κιπρούτο κέρδισε το πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου της Αστυνομίας. Ο Κενυάτης δρομέας κάλυψε τα 10χλμ. σε 30.29. Ο Κιπρούτο είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 10χλμ. Ο Τζόφρεϊ Καμγουόρορ, που έχει κερδίσει οκτώ φορές τον τίτλο, απέσυρε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του. Δεύτερος τερμάτισε ο Μάικλ Κίμπετ με 30.32. Τρίτος ήταν ο Τζόσφατ Κίπροτιτς σε 30.47. Στις γυναίκες επικράτησε η Κάρολιν Νιάγκα. Η Κενυάτισσα, η οποία ήταν 5η πέρσι, τερμάτισε πρώτη σε 35.54. Δεύτερη ήταν η Νέλι Τσέπτου με 35.59 και τρίτη η Τζέιν Ρουγκούρου με 36.05.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.