στίβος: Δίνουν και παίρνουν οι ακυρώσεις πρωταθλημάτων στον κλειστό

Υπό κανονικές συνθήκες, σε λιγότερο από έναν μήνα θα ξεκινούσαν -όπως κάθε χρόνο- οι εγχώριοι αγώνες κλειστού στίβου στον Άγιο Κοσμά. Φέτος όμως, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Από αυτό φυσικά, ζημιωμένοι βγαίνουν οι ερασιτέχνες αθλητές στίβου. Φέτος, είναι μια περίεργη χρονιά, με τον Covid-19 να ταλαιπωρεί ακόμα ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτός είναι και ο...

Υπό κανονικές συνθήκες, σε λιγότερο από έναν μήνα θα ξεκινούσαν -όπως κάθε χρόνο- οι εγχώριοι αγώνες κλειστού στίβου στον Άγιο Κοσμά. Φέτος όμως, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Από αυτό φυσικά, ζημιωμένοι βγαίνουν οι ερασιτέχνες αθλητές στίβου.

Φέτος, είναι μια περίεργη χρονιά, με τον Covid-19 να ταλαιπωρεί ακόμα ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ο ΣΕΓΑΣ δεν θα διοργανώσει φέτος τα παραδοσιακά μίτινγκ κλειστού στίβου που συνήθως λάμβαναν χώρα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά περίπου αρχές με μέσα Φεβρουαρίου. Οι χαμένοι της υπόθεσης, είναι φυσικά οι ερασιτέχνες αθλητές του στίβου.  Αυτό γιατί οι συγκεκριμένοι  αγώνες ήταν η κύρια αγωνιστική τους δράση την χειμερινή περίοδο. Μέσω της οποίας είχαν την ευκαιρία να ξεπεράσουν τα όρια τους και να  προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΣΕΦ.

Την φετινή χρονιά οι αγώνες στον κλειστό στίβο θα είναι ελάχιστοι, ουσιαστικά η διοργάνωση η διεξαγωγή της οποίας θεωρείται σίγουρη είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ. Ενώ, ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί κάτι αναφορικά με τον αν θα υπάρξουν 1-2 ημερίδες πριν ή όχι.

Ότι αναφέρθηκε παραπάνω για τους αγώνες της χειμερινής σεζόν, το αυτό ισχύει και για την θερινή σεζόν του ανοιχτού στίβου. Αγώνες στους οποίους μπορεί να κατέβει οποιοσδήποτε  αθλητής θέλει δεν θα υπάρξουν. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα έχουν όρια με αποτέλεσμα να έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν μόνο αθλητές υψηλού- για τα Ελληνικά δεδομένα- αθλητές.

Η μόνη διαφορά σε σχέση με τον κλειστό στίβο είναι το ότι  την θερινή σεζόν θα διοργανωθούν εκτός των πανελληνίων πρωταθλημάτων όλων των ηλικιακών κατηγοριών και τα διασυλλογικά πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Το συμπέρασμα φυσικά, είναι πως με τόσους λίγους αγώνες για τους ερασιτέχνες αθλητές, ουσιαστικά η χρονιά πάει χαμένη. Μιας και η ευκαιρία για καλές επιδόσεις από μέρους τους καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και τους ελάχιστους αγώνες που θα γίνουν.

 

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ