Στίβος: Θλίψη στο ελληνικό στίβο καθώς έφυγε σήμερα (8/4) από τη ζωή και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Μανώλης Μανωλόπουλος.

Στίβος: Μία ακόμη απώλεια μετρά ο ελληνικός στίβος με τον θάνατο του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Μανώλη Μανωλόπουλου, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών.

Ο στίβος μετράει ακόμα μία απώλεια, μετά το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρονται τα εξής:

Ατέλειωτη η θλίψη σήμερα για την οικογένεια του κλασικού αθλητισμού, αφού εκτός από τον χαμό του Βασίλη Σεβαστή, ο ελληνικός στίβος θρηνεί την απώλεια και του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Μανώλη Μανωλόπουλου που έφυγε σήμερα από κοντά μας από φυσικά αίτια σε ηλικία 89 ετών.

Ο Μανώλης Μανωλόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη όπου έκανε τα πρώτα του αθλητικά βήματα. Ασχολήθηκε με τον στίβο και όπως έλεγε ο ίδιος «στη σφύρα, παρόλο που δεν ήμουν µμεγάλος σφυροβόλος, έβγαλα πολλούς αθλητές».

Ο Μανωλόπουλος ήταν επί σειρά ετών ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ στις ρίψεις και ανέδειξε πολλούς πρωταθλητές.
Μεταξύ των αθλητών και των αθλητριών του ήταν η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου που πήρε την 12η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες Αθήνα 2004, η Αρετή Αµπατζή, ο Χρήστος Πολυχρονίου και άλλοι. Οι αθλητές του διακρίθηκαν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, κατέρριψαν επίσης σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες πανελλήνια ρεκόρ και ήταν παρόντες σε Ολυμπιακούς, Πανευρωπαϊκούς, Βαλκανικούς και άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Το φεστιβάλ ρίψεων που γίνεται κάθε Άνοιξη στην Τρίπολη φέρει το όνομά του για να τιμηθεί η προσφορά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σακοράφα για τον “χαμό” Σεβαστή: “Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του μας υποχρεώνει να εργασθούμε με την ίδια αυταπάρνηση και ζήλο”

ΚΙΝΑΛ για Σεβαστή: «Αμέτρητοι οι αγώνες του για Δημοκρατικό Αθλητισμό»