Στίβος-Τοφάλεια 2021: Δύο νεαροί αθλητές ξεχώρισαν στα Τοφάλεια που διεξήχθησαν την Τετάρτη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα.

Δύο νεαροί αθλητές ξεχώρισαν στα Τοφάλεια που διεξήχθησαν την Τετάρτη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα.

Δύο νεαροί αθλητές ξεχώρισαν στα Τοφάλεια που διεξήχθησαν την Τετάρτη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα.

Ο Σπύρος Ντουραχάνης και ο Σωτήρης Χύτας, οι οποίοι έπιασαν στα αγωνίσματά τους τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που είναι να διεξαχθεί στο Ταλίν. Έτσι, μεγαλώνει η αποστολή των αθλητών που έχουν το εισιτήριο πρόκρισης για τη διοργάνωση που θα γίνει στην πρωτεύουσα της Εσθονίας. Μέχρι τώρα το όριο έχουν 16 αθλητές και αθλήτριες. Την παράσταση πάντως έκλεψε ο νεαρός Ντουραχάνης που πέτυχε μεγάλο ατομικό ρεκόρ και φυσικά πανηγύρισε δικαιολογημένα την επιτυχία του.

Η κούρσα στα 800μ. ανδρών ήταν πολύ καλή με νικητή του Κύπριο Χρήστο Δημητρίου με 1.50.68. Δεύτερος ήταν ο Σπύρος Ντουραχάνης (ΑΟ Κέρκυρας 2015) σε 1.50.99. Ο νεαρός αθλητής, που γυμνάζεται με τον Φίλιππο Τάντη, σημείωσε ατομικό ρεκόρ και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Σπύρος Ντουραχάνης: «Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Είχαμε κάνει καλή προπόνηση, ήμουν σε καλή κατάσταση, αλλά πίστευα σε μια επίδοση στο 1.52.00. Η κούρσα ήταν πολύ καλή, με ανταγωνισμό και αυτό με βοήθησε. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πετύχω το όριο και να κάνω αυτό το ρεκόρ. Αυτό που θέλω στη συνέχεια είναι να έχω σταθερότητα και να κατεβάσω και άλλο την επίδοσή μου, αφού είδα πως είναι μέσα στις δυνατότητές μου».

Ο Σωτήρης Χύτας με 5,05μ. έπιασε το όριο, αλλά σίγουρα είναι για μεγαλύτερα άλματα. Ο άλτης του Συμεών Αναστασιάδη δοκίμασε στη συνέχεια χωρίς επιτυχία δύο φορές στα 5,15μ. και μία στα 5,25μ. Εκτός από το όριο στο Ταλίν που το έχει, κυνηγάει και τα 5,10μ. που είναι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο