ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Βάδισαν στα πρώτα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο!

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο έπιασαν Τζιουπόνι, Ορσόνι και Αντρέι στους άνδρες και η Κουριάτσι και Κολόμπι στις γυναίκες.
Στίβος: Βάδισαν στα πρώτα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο!

Τα εισιτήρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο πήραν πέντε Ιταλοί αθλητές. Πέντε βαδιστές στη διάρκεια του εθνικού πρωταθλήματος 35χλμ.

Το ιταλικό πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην διεξήχθη στην Πεσκάρα. Νικητής στους άνδρες ήταν ο Ματέο Τζιουπόνι που κάλυψε την απόσταση σε 2:33.45. Πήρε την πρόκριση για το Μόναχο, αλλά έχασε για 45 δευτερόλεπτα το όριο για το Γιουτζίν. Να θυμίσουμε ότι στα 35χλμ. βάδην το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι 2:33.00.

Δεύτερος ήταν ο Ρικάρντο Ορσόνι με 2:34.42 και τρίτος ο Άλντο Αντρέι με 2:34.46. Και οι δύο έπιασαν το όριο για το Μόναχο (2:35.30).

Στις γυναίκες πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Φεντερίκα Κουριάτσι με 2:52.24. Η Ιταλίδα κατέβηκε κάτω από τα όρια τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όσο και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τα όρια για Μόναχο είναι 2:55.00 και για Γιουτζίν 2:54.00. Όριο για Μόναχο έπιασε και δεύτερη, η Νικόλ Κολόμπι με 2:54.32. Τρίτη ήταν η Σάρα Βιτιέλο σε 3:00.12.

Ο Τζιουπόνι και η Κουριάτσι έχουν και μια θέση στην εθνική ομάδα της Ιταλίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάδην στη Μουσκάτ.

Παράλληλα έγιναν και άλλες κούρσες στο βάδην. Ξεχώρισαν στα 20χλμ. βάδην. Νικητές ήταν ο Τζιανλούκα Πιτσιοτίνο με 1:22.08 και η Βαλεντίνα Τραπλέτι με 1:36.58.

Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

Ο Ρουί Κοέλιο κέρδισε τον πρώτο τίτλο στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας στα 35χλμ. βάδην. Ο Πορτογάλος στη διοργάνωση που έγινε στο Πόρτο Ντε Μος τερμάτισε σε 2:44.57. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ινές Ενρίκες με 2:57.27.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στίβος: Βάδισαν στα πρώτα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.