ΣΤΙΒΟΣ

«Στροφή» Μο Φάρα στο μαραθώνιο με ρεκόρ! [vid]

O Mo Φάρα είχε ανακοινώσει μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου ότι… βγαίνει εκτός σταδίου και πως θα στρέψει την καριέρα του στο μαραθώνιο. Είχε τονίσει πως η αρχή της νέας του καριέρας θα γίνει στο Λονδίνο, αλλά φρόντισε να κάνει κάποια τεστ το φθινόπωρο στον ημιμαραθώνιο. Δικαιώθηκε για την επιλογή του, καθώς τερμάτισε τρίτος...
«Στροφή» Μο Φάρα στο μαραθώνιο με ρεκόρ! [vid]

O Mo Φάρα είχε ανακοινώσει μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου ότι… βγαίνει εκτός σταδίου και πως θα στρέψει την καριέρα του στο μαραθώνιο. Είχε τονίσει πως η αρχή της νέας του καριέρας θα γίνει στο Λονδίνο, αλλά φρόντισε να κάνει κάποια τεστ το φθινόπωρο στον ημιμαραθώνιο.

Δικαιώθηκε για την επιλογή του, καθώς τερμάτισε τρίτος με νέο ρεκόρ Βρετανίας 2:06:21 και έσπασε το ρεκόρ του Στιβ Τζόουνς (2:07:13), το οποίο «κρατούσε» από το 1985.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη του εμπειρία σε μαραθώνιο. Είχε αγωνιστεί και το 2014, πάλι στο Μαραθώνιο του Λονδίνου. Τότε, ήταν όγδοος.

Νικητής του σημερινού αγώνα ήταν ο Κενυάτης Ελιουντ Κιπτσόγκε με επίδοση 2:04:17. Είχε τερματίσει πρώτος στο Λονδίνο τόσο το 2015 όσο και το 2016. Δεύτερος κατετάγη ο Τόλα Σούρα Κιτάτα από την Αιθιοπία (2:04:49).

Η Βίβιαν Τσερουιγιότ νίκησε στις γυναίκες. Κάλυψε την απόσταση σε 2:18:31 και η Μπρίγκιντ Κοσγκέι έκανε το «1-2» για την Κένυα με επίδοση 2:20:13. Tην πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Τάντελετς Μπέκελε από την Αιθιοπία (2:21:40). 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Στροφή» Μο Φάρα στο μαραθώνιο με ρεκόρ! [vid]», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.