×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τεντόγλου: Ξανά «χρυσός» στους Νέους Άνδρες


    Sportime Team

Τεντόγλου: Ξανά «χρυσός» στους Νέους Άνδρες


Ο Μίλτος Τεντόγλου με 8.32μ. έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος και στους νέους άνδρες.

Ο Μίτλος Τεντόγλου συνέχισε την συγκομιδή χρυσών μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτή τη φορά ο είκοσι ενός ετών άλτης του μήκους από τα Γρεβενά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων αθλητών και αθλητριών (Κ23) στο Γκέβλε της Σουηδίας με άλμα στα 8.32μ.

Επίδοση που ισοδυναμεί με την 4η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Ο Τεντόγλου έφθασε σε ένα σπουδαίο επίτευγμα, πετυχαίνοντας ρεκόρ χρυσών μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αρχικά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους στο Γκροσέτο της Ιταλίας το 2017 (8.07μ), για να ακολουθήσει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στιγμής της καριέρας του.

Ο θρίαμβος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών τον περασμένο Αύγουστο στο Βερολίνο (8.25μ), ενώ μέσα στο 2019 πρόλαβε να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης και στον κλειστό στίβο, όταν στις 3 Μαρτίου στη Γλασκώβη έφθανε στο απόλυτο ρεκόρ καριέρας (8.38μ).

Η μοναδική μέχρι τώρα διοργάνωση όπου δεν έχει φορέσει το χρυσό στο στήθος του ήταν στο παγκόσμιο εφηβικό πρωτάθλημα του 2016 στο Μπίντκογτζ της Πολωνίας, αλλά κι εκεί ήταν δεύτερος.

Τέσσερα άλματα πάνω από τα 8.20μ.

Ο Τεντόγλου πήγε στο Γκέβλε ως το πιο λαμπρό αστέρι του πρωταθλήματος, οι διοργανωτές παραμονές των αγώνων έπαιζαν με το όνομά του. Και ο αθλητής που γυμνάζεται με τον Γιώργο Πομάσκι δικαιολόγησε και με το παραπάνω τα θετικά λόγια.

Μπήκε στον τελικό με την καλύτερη φετινή επίδοση στον ανοιχτό στίβο από τους μετέχοντες (8.19μ), επίδοση που σημείωσε στο Diamond League της Λοζάνης (5 Ιουλίου). Στην ελβετική πόλη ο Τεντόγλου είχε πέντε άλματα από τα 8.11μ. μέχρι τα 8.19μ., τώρα στο Γκέβλε ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός.

Ο Ισπανός, Εκτορ Σάντος μπήκε με φόρα στον τελικό, 8.19μ., όμως ο Τεντόγλου φρόντισε με την πρώτη να του κόψει κάθε όρεξη. Αρχή με 8.22μ. κι ακόμα καλύτερη συνέχεια: 8.20μ στο 4ο άλμα, 8.25μ στο 5ο και 8.32μ στο 6ο και τελευταίο.

Ο Τεντόγλου έφθασε στο δεύτερο μεγαλύτερο άλμα της καριέρας του, την 4η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και πλέον βάζει πλώρη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα το φθινόπωρο στην Ντόχα.

Παράλληλα χάρισε στην Ελλάδα το 11ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης και το 2ο στο μήκος, μετά τη νίκη του Λούη Τσάτουμα πριν από 16 χρόνια στο Μπίντγκοτζ της Πολωνίας.

 


Τελευταία Νέα