ΣΤΙΒΟΣ

Τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου! 8,52 μ. και κορυφαίος των κορυφαίων – Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Μάχη πόντο - πόντο με τους Τζαμαϊκανούς.
Τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου! 8,52 μ. και κορυφαίος των κορυφαίων – Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου έδωσε μεγάλη μάχη με τους Τζαμαϊκνούς ως το τελευταίο έκτο άλμα και πήρε την μπουκιά μέσα από τον στόμα από τον Γέιν Πίνοκ.

Στο πρώτο αλμα ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε 8,50 μ. (0,6) και την κορυφαία επίδοση φέτος όμως η δεύτερη προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου ήταν ελαφρώς άκυρη.

Με το 8,50 μ. του πρώτου άλματος ο Έλληνας πρωταθλητης βρέθηκε στην κορυφή, μεταξύ των αθλητών του τελικού του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Και ο Γέιν Πίνοκ έκανε 8,50, όμως είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια στα 8,40 μ. οπότε πέρασε πρώτος. Τρίτος ο επίσης Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛέοντ με 8.27 μ.

Στην τρίτη προσπάθεια ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε καλό πάτημα και μετρήθηκε στα 8,39 μ.. Για έναν πόντο δεν πέρασε στην πρώτη θέση.

Σε μάχη πόντο πόντο εξελίσσονταν ο τελικός Τεντόγλου – Πίνοκ, με τους δύο αθλητές να έχουν από δύο καλά άλματα στα 8,50 μ. (και οι δυό) και 8,40 μ. (ο Πίνοκ) και 8,39 μ. (ο Τεντόγλου).

Άκυρο το επόμενο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου ενώ ο Πίνοκ έκανε 8,08 μ. στο τέταρτο άλμα.

Στο πέμπτο του άλμα ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε 8,39 μ. μένοντας στην δεύτερη θέση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στην τελευταία προσπάθεια ήθελε άλμα μεγαλύτερο από το 8,50μ. ή μεγαλύτερο από το 8,40μ. για να ξαναπεράσει στην πρώτη θέση, καθώς ο Πίνοκ είχε 8,40 μ..

Στο κρίσιμο έκτο άλμα του ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 8,52 μ. και ανέβηκε στην πρώτη θέση με τον Πίνοκ να κάνει 8,38 μ. (σ.σ. είχε κάνει την προηγούμενη μέρα 8,54 μ.). Τι τελικός αλήθεια, που βρηκε τον Μίλτο Τεντόγλου άξια Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Δείτε το άλμα στα 8,52 μ. του Μίλτου Τεντόγλου:

Δείτε την απάντηση με άλμα στα 8,50 του Πίνοκ:

Δείτε το άλμα στα 8,50 μ. του Μίλτου:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου! 8,52 μ. και κορυφαίος των κορυφαίων – Παγκόσμιος Πρωταθλητής!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.