Την Πέμπτη 22 Ιουλίου διεξάγεται στην πόλη της Ιταλίας Τσέλε-Λιγκούρε, διεθνές μίτινγκ στίβου με τη συμμετοχή δύο Ελλήνων πρωταθλητών.

Η ιταλική πόλη βρίσκεται στην επαρχία της Σαβόνα, 30χλμ. δυτικά της Γένοβα.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς και η Ανδριάνα Φέρρα θα πάρουν μέρος στο μίτινγκ, στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς με την αλλαγή προπονητή που έκανε και εντάχθηκε στο γκρουπ του Κώστα Βογιατζάκη έδειξε βελτίωση και θέλει να κλείσει τη χρονιά θετικά με μία ακόμη καλή κούρσα στα 200 μέτρα. Έχει 21.05 φετινό ρεκόρ που πέτυχε στους αγώνες «Νίκη Μπακογιάννη» στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες. Στο ίδιο ήταν δηλωμένος και ο Θοδωρής Βροντινός που φέτος έχει 21.70, αλλά και στα 100μ. Δυστυχώς ο Έλληνας σπρίντερ δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Ιταλία, καθώς άργησαν τα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ του ράπιντ τεστ, με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση του. Το ίδιο συνέβη και στην 21χρονη Φωτεινή- Χριστίνα Μίζιου, που φέτος έκανε ατομικό ρεκόρ με 6,07μ. στο μήκος και ήταν δηλωμένη στο αγώνισμα στο ιταλικό μίτινγκ.

Ν’ αναφέρουμε ότι στα 200μ. είναι δηλωμένος ο Γάλλος πρωταθλητής Κριστόφ Λεμέτρ.

Η Ανδριάνα Φέρρα έκανε αναμφισβήτητα δυναμική επιστροφή και θέλει άλλη μια καλή κούρσα στα 400 μέτρα, έχοντας τρέξει φέτος σε 53.35, κοντά στο ατομικό της που είναι 53.25 από το 2017. Η αθλήτρια του Αντώνη Τζήκου έκανε πολλούς αγώνες τη φετινή σεζόν και έδειξε πως έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν τα περασμένα χρόνια.