ΣΤΙΒΟΣ

Τι έπαθε ο Ανδρέας Παχατουρίδης; – Απίστευτη απόφαση για στάδιο Στίβου στο Περιστέρι!

Σε μια ακατανόητη απόφαση που αφορά το στάδιο της Χωραφάς για το Στίβο, προχώρησε ο Δήμος Περιστερίου. Το ξέρει ο Ανδρέας Παχατουρίδης;
Σε μια ακατανόητη απόφαση που αφορά το στάδιο της Χωραφάς για το Στίβο, προχώρησε ο Δήμος Περιστερίου. Το ξέρει ο Ανδρέας Παχατουρίδης;

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης δεν τυγχάνει ευρείας αποδοχής στο Δήμο Περιστερίου χωρίς λόγο. Έχει αποδειχθεί στην πράξη πως σε ζητήματα που άπτονται της τοπικής κοινωνίας του Δήμου του, τα αντανακλαστικά του είναι καίρια. Αυτός είναι και ο λόγος που η απόφαση να «καταργηθεί» επί της ουσίας ο Στίβος,  στο Στάδιο της Χωραφάς για να αλλάξει ο τρόπος χρήσης σε πάρκο περιπάτου και αναψυχής προκαλεί απορίες.

Μιλάμε για ένα Δήμαρχο, έναν άνθρωπο, που εργάζεται αδιάκοπα για το καλό των συνδημοτών του, αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και αρέσκεται σε αναπτυξιακές δομές. Στην περίπτωση του Σταδίου του Στίβου της Χωραφάς ωστόσο, μοιάζει να υιοθετεί το «ράβε ξήλωνε». Να επιτραπεί με άλλα λόγια η πρόσβαση στους μη αθλούμενους να περπατούν πάνω στο ταρτάν. Αυτό καθιστά πρακτικά αδύνατη την προπόνηση των σωματείων του στίβου και των έτερων αθλητών. Γνωρίζει το σκεπτικό της απόφασης; Είναι ενήμερος για το πρόβλημα που πάει να δημιουργηθεί; Ας μας επιτρέψετε να έχουμε τις αμφιβολίες μας.

Σε αυτό που δεν χωρά αμφιβολία, είναι πως εδώ και λίγες ώρες η ανάρτηση με μορφή καταγγελίας στο Facebook για το Στάδιο της Χωραφάς έχει γίνει θέμα συζήτησης για πολλούς αθλητές και οικογένειες στο Περιστέρι. Θα σταματήσει να υφίσταται επί της ουσίας ένα αμιγώς γήπεδο άθλησης για να μπορεί να υπάρξει μια επέκταση του παρακείμενου πάρκου, με σκοπό τον περίπατο αναψυχής. Αυτή είναι η απόφαση που έχει παρθεί. Να μπορεί ο κόσμος να περπατάει ελεύθερα πάνω στο ταρτάν, στερώντας τη δυνατότητα στον αθλητή να κάνει την προπόνησή του με κανονικές συνθήκες.

Οι απορίες είναι εύλογες…

Για ποιο λόγο να μην υπάρχει η δυνατότητα και να διατηρηθεί αναλοίωτο στη χρήση του ένα Στάδιο Στίβου που εξυπηρετεί αρκετές εκατοντάδες Περιστεριωτών και να δημιουργηθεί σε άλλο χώρο ένα πάρκο για περίπατο;

Για ποιο λόγο να δεχθεί ένα καίριο πλήγμα ο στίβος, τη στιγμή που οι επιτυχίες των αθλητών του, αποτελούν τον αρωγό που είχε ανάγκη ο κλασικός αθλητισμός για να έρθουν περισσότερα νέα παιδιά κοντά σε αυτόν;

Είναι σίγουρα ενήμερος ο Ανδρέας Παχατουρίδης πως το ένα έργο είναι εις βάρος του άλλου και μάλιστα κατά του αθλητισμού που ο ίδιος έχει αποδείξει έμπρακτα πως στηρίζει;

Τι αναφέρει η ανάρτηση για το Στάδιο Αγ. Ιεροθέου

«ΤΕΛΟΣ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑΦΑ!
Φίλες και Φίλοι,
όπως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τα δεδομένα εισόδου και άθλησης στο στάδιο της Χωραφάς άλλαξαν, με απόφαση του Δημάρχου.
Ενώ όλη η Ελλάδα αισθάνεται περήφανη για τις πρόσφατες επιτυχίες του Ελληνικού αθλητισμού, στο Δήμο Περιστερίου η λέξη ΣΤΙΒΟΣ, στο στάδιο της Χωράφας, προκαλεί “αλλεργία”.
Μην υπολογίζοντας τις 600 και πλέον οικογένειες των παιδιών τα οποία γυμνάζονται στο χώρο, μετατρέπουν το Στάδιο σε χώρο περιπάτου και αναψυχής, ως προέκταση του παρακείμενου Πάρκου.
Απαγορεύουν να γυμνάζονται οι αθλητές συλλόγων, απόφαση η οποία έρχεται να ανατρέψει δεδομένα 30 και πλέον ετών.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και τα αλλεπάλληλα διαβήματα τα οποία έχουμε καταθέσει, δεν κατέστη δυνατό να αλλάξουμε την απόφαση και να διευθετήσουμε το θέμα το οποίο έχει ανακύψει.
Μετά από αυτά, καλούμε όλους τους αθλητές, τους γονείς, τους φίλους κι όλους όσους πλήττονται από αυτή την παράλογη απόφαση, σε συγκέντρωση στο στάδιο της Χωράφας τη Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00.
ΝΑ ΜΗ ΛΕΊΨΕΙ ΚΑΝΕΊΣ!»

Τι σκοπεύει να κάνει ο Ανδρέας Παχατουρίδης;

Εκτίμηση που δεν έχει να κάνει με πληροφόρηση είναι πως ο Δήμαρχος Περιστερίου δεν είναι πλήρως ενήμερος για την κατάσταση. Δεν μπορεί να είναι!  Το αναφέραμε και πρώτιστα. Είναι ένας πολιτικός παράγοντας, μια προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που στηρίζει και αγαπάει τον αθλητισμό. Δεν μπορεί να έχει δώσει το πράσινο φως για ένα έργο που είναι εις βάρος ενός χώρου άθλησης.

Αν παρόλα αυτά, αυτό το γεγονός είναι δική του απόφαση ή έστω δεν δοθεί λύση από τον ίδιο τον Δήμαρχο στο πρόβλημα που αφήνει απλούς πολίτες και αθλητές «άστεγους», θα προκαλέσει αλγεινή εντύπωση και τεράστια έκπληξη. Διότι, ο Ανδρέας Παχατουρίδης θα υιοθετήσει πρακτικές και λογικές που δεν μας είχε συνηθίσει έως τώρα… Και θα το κάνει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

ΣΧΟΛΙΑ