×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τείχιο Race X- Ultra: Ο δυσκολότερος αγώνας στην Ελλάδα!


Τάσος Βουγιουκλίδης

Τείχιο Race X- Ultra: Ο δυσκολότερος αγώνας στην Ελλάδα!


Το Τείχιο Race X- Ultra, είναι ο δυσκολότερος αγώνας στην Ελλάδα. Διαρκεί τρεις μέρες και διεξάγεται σε βουνό με πολύ μεγάλο υψόμετρο. Είναι  αγώνας για τολμηρούς.

Το  φετινό τείχιο Race X- Ultra , θα ξεκινήσει αύριο πέμπτη 24/9 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27/9. Ο αγώνας είναι 166 χιλιομέτρων, σε υψόμετρο της τάξης των 2.5 χιλιάδων μέτρων.  Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν τα βουνά της  Στρώμης, της  Γκιώνας του Παρνασσού, των Δελφών για να ολοκληρώσουν στο Τείχιο. Για να τρέξει κάποιος στον συγκεκριμένο αγώνα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος τόσο σωματικά όσο όμως και ψυχολογικά. Η υψομετρική αγγίζει τα +10700μ ενώ το τερέν είναι βραχώδες. Τα μονοπάτια μάλιστα είναι αμιγώς ορειβατικά. Τα γεγονότα αυτά, κάνουν το Τείχιο Race X- Ultra  μοναδικό. Καθιστώντας το παράλληλα ως τον δυσκολότερο αγώνα τέτοιου είδους στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τον φετινό αγώνα ο οποίος θα ξεκινήσει αύριο η  εκκίνηση θα δοθεί στην Στρώμη, για να ακολουθήσει μετά η ανάβαση της Γκιώνας κλπ. Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγάλη ανάβαση της Γκιώνας,  θα είναι το πιο άγριο και απομονωμένο τμήμα του αγώνα. Αφού είναι περίπου 217 χιλιόμετρα.

Εκτός από τους αγώνες της άνοιξης, στο Τείχιο κάθε φθινόπωρο διοργανώνεται και ένας αγώνας υπεραπόστασης (ultra). Ενώ, ιστορικά, ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε για πρώτη φορά το 2017. Με την απόσταση να είναι 75 χλμ. Ενώνοντας το Τείχιο με τους Δελφούς. Ο Παρνασσός προστέθηκε το 2018 και η διαδρομή αυξήθηκε στα 115 χιλιόμετρα. Την επόμενη χρονιά (2019), προστέθηκαν άλλα 75χλμ μονοπατιών, περνώντας από την υψηλότερη κορυφή της Γκιώνας την Πυραμίδα(πέμπτο  ψηλότερο βουνό της Ελλάδας 2510μ). Το 2020 προστέθηκε ένα ακόμα βουνό, τα Βαρδούσια( Κόρακας 2495μ).

Ο ιθύνων νους της διοργάνωσης των αγώνων αυτών είναι ο Γιώργος Ρούμπας, σε συνεργασία φυσικά με τον Λουκά Πρατίλα. Ο μεγάλος στόχος των διοργανωτών για το 2021 είναι να ενώσουν  όλα τα μονοπάτια της περιοχής σε έναν μεγάλο κύκλο που θα περιλαμβάνει τα τρία μεγάλα βουνά. Η Γκιώνα τα Βαρδούσια και ο Παρνασσός αγγίζουν τα 2500μ. σε ύψος και είναι από τα πιο «άγρια» της χώρας μας. Η τελική διαδρομή θα είναι περίπου 250χλμ. και θα περνά από όλες τις κορυφές τους.

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ

Sportime Extras