ΣΤΙΒΟΣ

Το άλλο πρόσωπο που έδειξε η Σοφία Σακοράφα – Οι νεαροί αθλητές και ο Μπομπ Σφουγγαράκης

Στους 2ους Φιλικούς Αγώνες Στίβου που ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια, είδαμε μια διαφορετική Σοφία Σακοράφα
Το άλλο πρόσωπο που έδειξε η Σοφία Σακοράφα – Οι νεαροί αθλητές και ο Μπομπ Σφουγγαράκης

Σπάνια «σπάει» το πρόσωπό της. Συνήθως είναι ανέκφραστη, «μαγκωμένη», τουλάχιστον στο να φανούν τα συναισθήματά της. Στους 2ους Φιλικούς Αγώνες Στίβου  στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια που έλαβαν χώρα στην Ελευσίνα, η Σοφία Σακοράφα έδειξε μια διαφορετική πλευρά του εαυτού της, που η αλήθεια είναι πως δεν την είχαμε συνηθίσει.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, όσο την βλέπαμε στην ομοσπονδία του κλασικού αθλητισμού όπου καθημερινά πρέπει να διαβεί ένα δύσβατο μονοπάτι διοικητικά, κάπου ήταν λογικό να μην είναι εύκολο να χαμογελάσει πολλές φορές. Προσηλωμένη στο έργο της και απόλυτα συγκεντρωμένη στους στόχους της, το πρόσωπό της απέκτησε μια συστολή στο να «σκάσει» ένα χαμόγελο.

Από τη μία ο ΣΕΓΑΣ, από την άλλη η Βουλή. Η έδρα και οι υποχρεώσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο γενικότερα, είναι συνθήκες που επιβάλλουν ένα πιο σοβαρό προφίλ. Είναι και οι ρυθμοί της καθημερινότητας τέτοιοι, άλλωστε.

Στους αγώνες όμως, ,με τη μυρωδιά του ταρτάν, τους νεαρούς αθλητές δίπλα της, το πράγμα αλλάζει. Και αλλάζει και για τη Σοφία Σακοράφα. Την πρώην αθλήτρια, ένα τοτέμ του ελληνικού αθλητισμού και του στίβου, τη μητέρα, τη σύζυγο… Είδαμε ένα ανθρώπινο και αλλιώτικο που προσωπείο, το οποίο «κρύβεται» πίσω από την προσήλωση που απαιτεί η ενασχόληση με τα κοινά.

Λίγο τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν δίπλα της, ο Μπομπ Σφουγγαράκης από το Nickelodeon που δεν έλειψε από κανένα ενσταντανέ, η εξαιρετική οργάνωση της Φλώρας Ρεντούμη για τους αγώνες που ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια… Ε, δεν θέλει και πολύ.

Δίπλα της στη φωτογραφία και ο δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Νίκος Τσώνης, ο οποίος ήταν επίσης με το χαμόγελο στα χείλη. Μάλιστα στάθηκε ανάμεσα στη Σοφία Σακοράφα και τον Κώστα Κεντέρη και παρότι από διαφορετικό στρατόπεδο έδειξε και ο ίδιος πως στον αθλητισμό και στους αγώνες στίβου, ειδικά όταν πρόκειται για νεαρά παιδιά, δεν… χωρούν οπαδικά.

Η Σοφία Σακοράφα, όπως και ο Κώστας Κεντέρης, δεν σταμάτησαν να βρίσκονται κοντά στα μικρά παιδιά, να μιλούν μαζί τους και να απονέμουν μετάλλια. Σε αυτή τη συναναστροφή με τους νεαρούς αθλητές του στίβου και τη φωτογραφία με τον Μπομπ Σφουγγαράκη, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ εμφανίστηκε πραγματικά με μια πολύ διαφορετική διάθεση από αυτή που την έχουμε συνηθίσει. Έμοιαζε (και ήταν) στο φυσικό της περιβάλλον.

Πηγή: StivosTime

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

ΣΧΟΛΙΑ