Συνέντευξη: Το… φροντιστήριο του Χαβιέρ Σοτομαγιόρ στον Αντώνη Μέρλο


Μαρία Καούκη

Συνέντευξη: Το… φροντιστήριο του Χαβιέρ Σοτομαγιόρ στον Αντώνη Μέρλο


Ο 19χρονος Αντώνης Μέρλος λέει ότι είναι «κοντούλης». Ετσι λέει. Διότι, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους στην κατηγορία κάτω των 20, μας κοιτάζει όλους από τα 1.93μ..

«Αν με δει κάποιος στις παρουσιάσεις ανάμεσα στους άλλους αθλητές του ύψους χάνομαι, δεν φαίνομαι. Βέβαια και ο Νοτιοαφρικανός Πόολε, είναι περίπου 1.75μ., αλλά πηδάει 2.25μ.. Για πόσο όμως;», αναρωτήθηκε μιλώντας στο Sportime, ενώ ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει εκεί τις προπονήσεις του έως τον Δεκέμβριο.

Πάντως, ο Χαβιέρ Σοτομαγιόρ που μελέτησε για ώρα τα βίντεο των αλμάτων του «κοντούλη» πρωταθλητή στο Τάμπερε, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ (2.23μ.), άφησε ασχολίαστο το ύψος του. Ετσι κι αλλιώς είναι σχεδόν ισοϋψείς. Ναι, συνάντησε τον… Θεό του αγωνίσματος ο Μέρλος και είναι ενθουσιασμένος. Ο 51χρονος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ (2.45μ.) στο αγώνισμα ήταν καλεσμένος του ομίλου τένις «Πήγασος» της Κορίνθου και όχι μόνο βράβευσε τον Μέρλο που κατάγεται από εκεί, αλλά του έκανε και φροντιστήριο!

Αντώνης Μέρλος«Και δεν με ξεπέταξε! Επειτα μου μίλησε κι εκείνος για τα παιδιά του και είπε ότι προπονεί το 10χρονο γιο του στο ύψος. Κοίταζε για ώρα τα βίντεο που του έδειξα, αν και δεν περίμενα να ασχοληθεί τόσο σοβαρά με τα άλματά μου. Μου διόρθωσε τεχνικά λάθη που έχω στον πήχη, μου είπε να μη βάζω τόσο δύναμη. Είπε ακόμη ότι έκανε κι αυτός τα ίδια σφάλματα στην ηλικία μου, αλλά και ότι το τρέξιμό μου είναι καλό. Ευτυχώς, το διόρθωσα στη Τζόρτζια (σπουδάζει εκεί με υποτροφία) και δεν έγινα ρεζίλι στον άνθρωπο», τόνισε επίσης γελώντας ο Μέρλος και αποκάλυψε ότι έχει δει όλα τα βίντεο με τα άλματα του Κουβανού! Λογικό για κάποιον λάτρη του αγωνίσματος.

Για τις ψηλές κάλτσες που φορούσε ο Σοτομαγιόρ, πάντως, δεν τον ρώτησε: «Εχω δοκιμάσει να βάλω κι εγώ, αλλά μου πέφτουν! Εχω άλλη ιδιοτροπία. Ενα πρωί πάνω στη βιασύνη μου φόρεσα κατά λάθος δυο διαφορετικές κάλτσες. Πήγαινα στη Γ’ Γυμνασίου και πέρασα τα 2.00μ.. Από τότε έγινε παιχνίδι μυαλού και τις καθιέρωσα για το γούρι».

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras