Με ένα αγώνισμα των δυνατών, τη σφυροβολία ανδρών ανοίγει το Σάββατο 29 Μαΐου η αυλαία του φετινού μίτινγκ «Βενιζέλεια-Χανιά»

Με ένα αγώνισμα των δυνατών, τη σφυροβολία ανδρών, ανοίγει το Σάββατο 29 Μαΐου η αυλαία του φετινού μίτινγκ «Βενιζέλεια-Χανιά».

Με ένα αγώνισμα των δυνατών, τη σφυροβολία ανδρών ανοίγει το Σάββατο 29 Μαΐου η αυλαία του φετινού μίτινγκ «Βενιζέλεια-Χανιά».

Το κυρίως πιάτο είναι την Κυριακή 30 του μήνα, αλλά μία ημέρα νωρίτερα θα γίνουν αγώνες για τις μικρότερες κατηγορίες και τη σφυροβολία ανδρών.

Ένα αγώνισμα που θα πάρει μέρος ίσως ο κορυφαίος αθλητής της περιοχής των Χανίων που φιλοξενεί το διεθνές μίτινγκ. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα κάνει έναν ακόμη αγώνα στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τους μεγάλους στόχους του τη φετινή σεζόν. Αυτοί είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 που θα γίνει στο Ταλίν 8-11 Ιουλίου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έχει ατομικό ρεκόρ 76,85μ., βολή που έριξε στις 22 Μαΐου στο Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη. Θα ρίξουν και άλλοι δύο καλοί Έλληνες αθλητές ο Ορέστης Ντουσάκης που έριξε φέτος 68,44μ. στην Τρίπολη και ο Ιβάν Μεγκλεμπέη με 70,62μ. ατομικό ρεκόρ.

Θα υπάρχουν και καλές συμμετοχές από το εξωτερικό, με τον κορυφαίο Ρώσο, που αγωνίζεται ως ανεξάρτητος, Βάλερι Πρόνκιν με ατομικό 79,32μ., ο Ιταλός Μάρκο Λίνγκουα με 79,97μ. και ο Βρετανός Τέιλορ Κάμπελ με 75,82μ.

Ν’ αναφέρουμε ότι γίνεται προσπάθεια από τους διοργανωτές για να ταξιδέψει στα Χανιά ο σπουδαίος Ούγγρος Κρίστιαν Παρς.

Στα Χανιά δεν θα αγωνιστεί ο Μιχάλης Αναστασάκης, που έχει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού και προτίμησε να προφυλαχθεί εν όψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α-Γ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα.

Τέλος , να προσθέσουμε πως το Σάββατο στις 12:30 στην αυλή του ξενοδοχείου “Χαλέπα” θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του μίτινγκ.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 29/5

15:30 Σφυροβολία Ανδρών και Γυναικών Κ18

16:00 Επί κοντώ Αγοριών και Κοριτσιών Κ16

17:00 Σφυροβολία Ανδρών

17:00 Ύψος Ανδρών και Γυναικών Κ18

17:30 Επί κοντώ Ανδρών και Γυναικών Κ20

 

 

 

Διαβάστε τα πάντα για τον στίβο εδώ