Οι «Κουζουλοί δρομείς», δηλαδή ο Γιώργος Γαλανόπουλος, ο Πάρης Κάρτας και ο Μάνος Χατζηγιάννης, στις 11 Νοεμβρίου τρέχουν και τερματίζουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Όχι για να αισθανθούν οι ίδιοι πρωταθλητές, αλλά για να αφιερώσουν τον αγώνα τους μετατρέποντας κάθε στάλα ιδρώτα, κάθε χιλιόμετρο, κάθε ανάσα, σε ευρώ για τους πραγματικούς πρωταθλητές της ζωής....

Οι «Κουζουλοί δρομείς», δηλαδή ο Γιώργος Γαλανόπουλος, ο Πάρης Κάρτας και ο Μάνος Χατζηγιάννης, στις 11 Νοεμβρίου τρέχουν και τερματίζουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Όχι για να αισθανθούν οι ίδιοι πρωταθλητές, αλλά για να αφιερώσουν τον αγώνα τους μετατρέποντας κάθε στάλα ιδρώτα, κάθε χιλιόμετρο, κάθε ανάσα, σε ευρώ για τους πραγματικούς πρωταθλητές της ζωής.

«Έχω μάθει ότι το να τελειώνεις ένα μαραθώνιο δεν είναι απλά μία αθλητική επιτυχία. Είναι μία απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο», έγραφε ο συγγραφέας Τζον Χανκ.

Οι «Κουζουλοί δρομείς», ένα αμάλγαμα τριών διαφορετικών προσωπικοτήτων, μια απερίγραπτη μίξη ίδιων υλικών σε τρία ξεχωριστά πρόσωπα, πιστοί στο ρητό του Χανκ, παρακαλούν όσους πιστεύουν ότι κάτι «δεν γίνεται», να μην διακόπτουν εκείνους που το κάνουν πράξη!

Ο μαραθωνοδρόμος Τζεφ Γκάλογουεϊ τονίζει πως «το να τερματίσεις, θα σου αφήσει ένα συναίσθημα σαν να είσαι πρωταθλητής και θα αλλάξει θετικά τη ζωή σου».

Οι τρεις Έλληνες φίλοι αντάμωσαν πριν από τρια χρόνια σε ένα εθελοντικό πρότζεκτ κι από τότε βάλθηκαν να αποδείξουν πως μετά το ρήμα «αγαπώ», το «βοηθώ» είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο.

Με την συμμετοχή τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας σε λίγες ημέρες θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κιβωτού του Κόσμου». Αυτή μπορεί να εδρεύει στην Αθήνα, αλλά δραστηριοποιείται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Και οι τρεις δρομείς θέλουν να αποδείξουν πως το τρέξιμο είναι η μεγαλύτερη μεταφορά της ζωής, διότι παίρνεις από αυτό ό,τι δίνεις!!

Δεν χρειάζεται να τρέξεις μαζί τους 42χλμ για να βοηθήσεις. Μπορείς να το κάνεις από το γραφείο σου ή το κινητό σου τηλέφωνο. Και η πιο μικρή δωρεά κάνει την διαφορά, γιατί όπως στο τρέξιμο κάθε χιλιόμετρο που περνάς μικραίνει την διαδρομή έτσι και κάθε προσφορά αμβλύνει τον πόνο των συνανθρώπων μας.

Με την ψυχή ενός Κρητικού

Το Sportime μίλησε με τον Γιώργο Γαλανόπουλο. Με καταγωγή από το Αγρίνιο, αλλά με ψυχή Κρητικού, μιας και πέρασε πολλά χρόνια στην μεγαλόνησο, ο Γιώργος Γαλανόπουλος έχει συμμετάσχει σε πολλά εθελοντικά πρότζεκτ τα τελευταία χρόνια.

Πέρυσι την άνοιξη με την απόφασή του να ποδηλατίσει την Μεγάλη Βρετανία από τον Νότο μέχρι τον Βορρά μέσα σε λίγες μέρες για να συγκεντρώσει χρήματα για τα παιδιά με καρκίνο έδωσε την εντύπωση ενός σύγχρονου Προμηθέα. O οποίος έκλεψε από τους θεούς της απάθειας και της σκληρότητας τη φωτιά και έδωσε τη φλόγα στους ανθρώπους που την είχαν ανάγκη.

Πετάλ 1.600 χλμ από τη μια άκρη της Αγγλίας (Land’s End) στην άλλη (John O’Groats) μέσα σε 9 μέρες. Ο σκοπός αυτού του εγχειρήματος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα «Maggies» που βοηθά τους συνανθρώπους μας που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο. Ο ίδιος μαζί με άλλα 11 άτομα συγκέντρωσαν τελικά το ποσό των 19.000 λιρών Αγγλίας.

Το νέο στοιχημά του είναι μέσα από τον Μαραθώνιο της Αθήνας. 

«Αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο αρκεί πρώτα να αλλάξουμε εμείς και μετά να απλώσουμε το χέρι… Όχι σαν άλλοι επαίτες μιας πρόσκαιρης ευημερίας, αλλά σαν ικέτες μιας μόνιμης ευτυχίας. Και αυτή η ευτυχία εδραιώνεται μονάχα με έναν τρόπο. Με την προσφορά!», λέει ο Γιώργος Γαλανόπουλος στο Sportime περιμένοντας από όλους μας να βοηθήσουμε στο νέο εγχείρημα.

Οι τρείς φίλοι έχουν ανάγκη τον καθενα μας για να αποδείξουν πως : Όλοι μαζί μπορούμε!!

Κάνε την δωρεά σου εδώ https://www.gofundme.com/running-for-arc-of-the-world?fbclid=IwAR3C2qAB2yF-f6lDPNsBlNEcisPpPLRAy6WaMUw6LN2z0_Emfx3XHJa3ScI

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο