×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

World Athletics:”Παγκόσμιο δρόμου από το 2023″


Τάσος Βουγιουκλίδης

World Athletics:”Παγκόσμιο δρόμου από το 2023″


Η World Athletics, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια ακόμα καινοτομία. Αφού, από το 2023 θα λανσάρει νέα σειρά παγκόσμιων πρωταθλημάτων δρόμου.

Η σειρά που θα δημιουργήσει η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, θα ονομάζεται “World Athletics Road Championships”. Ενώ, αναμένεται να τα συνδυάσει με το παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου. Προσθέτοντας εκεί αγωνίσματα δρόμου.

Ανάμεσα στις καινοτομίες και τις αλλαγές, είναι και το  πρωτάθλημα 5χλμ δρόμου. Ακόμα, πολύ πιθανό είναι να προστεθεί και το αντίστοιχο μίλι. Σύμφωνα με την W.A. οι αγώνες αυτοί, θα διεξάγονται μαζί με τους πολύ μεγάλους(λεγόμενους ελίτ). Έτσι ώστε, όλοι οι δρομείς να νιώθουν ότι τρέχουν μαζί με τους κορυφαίους.

Η World Athletics, αναμένει την έκφραση ενδιαφέροντος από τις χώρες μέλη της. Για να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους διοργανώσεις. Φυσικά, τα παγκόσμια πρωταθλήματα ανώμαλου δρόμου θα από εδώ και στο εξής, θα γίνονται τα ζυγά έτη. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που γινόντουσαν τα μονά.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 που ήταν να διεξαχθεί στο Μπάρθεστ της Αυστραλίας  λόγω περιορισμών στα ταξίδια μεταφέρθηκε για το 2022.  Αυτή ήταν και η επιθυμία της W.A. έτσι ώστε να συμπέσει το αντίστοιχο παγκόσμιο του 2024 με τους ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Καθώς, το αγώνισμα του ανώμαλου δρόμου, θα πρωτοεμφανιστεί  σε ολυμπιακούς αγώνες. Στο Παρίσι το 2024. Η ημερομηνία του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανώμαλου δρόμου του 2024, θα αποφασιστεί το πρώτο τριήμερο του Δεκεμβρίου στο συμβούλιο της World Athletics. Που είναι προγραμματισμένο 1-2 Δεκεμβρίου.

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ


Τελευταία Νέα