Ξένια Αργειτάκη: Ποτέ τόση πόλωση,  κομματικοποίηση και απαξιωτικός λόγος στον στίβο - Από την οικογένεια του στίβου αποβάλλονται.

Ξένια Αργειτάκη: Ποτέ τόση πόλωση,  κομματικοποίηση και απαξιωτικός λόγος στον στίβο - Από την οικογένεια του στίβου αποβάλλονται.

Ξένια Αργειτάκη: Ποτέ τόση πόλωση,  κομματικοποίηση και απαξιωτικός λόγος στον στίβο – Από την οικογένεια του στίβου αργά ή γρήγορα αποβάλλονται και αποξενώνονται όλοι εκείνοι που δεν προσφέρουν τίποτα

Στο κλίμα πόλωσης, την κομματικοποίηση και τον απαξιωτικό λόγο που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό για τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε η βραβευμένη, Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Ξένια Αργειτάκη. Όπως είπε όλοι αυτοί θα αποβληθούν από την οικογένεια του στίβου αργά ή γρήγορα.

«Όλα όσα συμβαίνουν για τον στίβο που έχω αφιερώσει 45 από τα χρόνια ανελλιπούς παρουσίας μου, ως πρωταθλήτρια στους δρόμους ημιαντοχής σε δύσκολους καιρούς με καρβουνίδι, ως προπονήτρια στον Παναθηναϊκό, ως κριτής σε Παγκόσμιους και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ως επ. καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου της Αθήνας και ως Αντιπρόεδρος και Αντιπρόσωπος του Γυμναστικού Συλλόγου Λύκαια Μεγαλόπολης, με λυπούν βαθύτατα», σημείωσε η Ξένια Αργειτάκη στο sportime.gr.

«Δεν είχαμε ποτέ τόση πόλωση, τόση κομματικοποίηση και τέτοιο απαξιωτικό λόγο, που θα κάνουμε καιρό να επουλώσουμε τις πληγές μας» ανέφερε η βραβευμένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του στίβου ως «Γυναίκα της Χρονιάς» το 2016, Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

«Και όμως, ο στίβος δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Οι αθλητές, που προσπαθούν με όνειρα και υψηλούς στόχους, οι προπονητές που έχουν φέρει στην Ελλάδα πολλές καλές επιτυχίες και οι διοικούντες τα σωματεία και την Ομοσπονδία που αφιερώνουν εθελοντικό χρόνο από τη ζωή τους και αγάπη γι αυτό που κάνουν, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι», συμπλήρωσε.

«Ας είναι. Αυτά θα πρέπει να ξεπεραστούν γιατί από την οικογένεια του στίβου αργά ή γρήγορα αποβάλλονται και αποξενώνονται όλοι εκείνοι που δεν προσφέρουν τίποτα, και μόνο κακό μπορούν να κάνουν», ανέφερε.

“Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, τη δύναμη να εμπνεύσει, τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους και τη δύναμη να μιλά στους ανθρώπους, σε μία γλώσσα που όλοι μπορούν να καταλάβουν, είπε ο μεγάλος πολιτικός Νέλσον Μαντέλα” τόνισε η Ξένια Αργειτάκη.

«Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα διοικητικά του στίβου, έχουν συντελεστεί πολλά για την βελτίωση του αθλήματος», είπε η κα Αργειτάκη.« Όλοι εμείς στον ΣΕΓΑΣ δουλεύουμε χρόνια τώρα και εργαζόμαστε εθελοντικά, για να έχει ο ΣΕΓΑΣ τις αθλητικές επιτυχίες που έχει και έχουμε βραβευτεί γι αυτό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του στίβου. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αγνοώντας τις σειρήνες που λαϊκίζουν γύρω μας, που πάντα θα υπάρχουν, γιατί έτσι έχουμε μάθει από τα μικρά αθλητικά μας χρόνια», ανέφερε.

«Κατηγορούνται ότι μένουν για πολλά χρόνια πρόεδροι στον ΣΕΓΑΣ και μάλιστα αθροίζουν θητείες. Αλλά ο προηγούμενος πρόεδρος ήταν μόνο δύο τετραετίες. Πιστεύω όμως ότι, ο πρόεδρος πρέπει να έχει εμπειρία γιατί ο ΣΕΓΑΣ είναι μεγάλη Ομοσπονδία και χρειάζεται δεξιότητες και γνώσεις. υπογράμμισε η Ξένια Αργειτάκη στο sportime.gr.

Παναγιώτης Δημάκος: Για εμένα ΔΕΝ υπάρχουν κόμματα στον κλασικό αθλητισμό – Το κόμμα μας είναι ένα ο ΣΤΙΒΟΣ

ΣΕΓΑΣ: Ο Βασίλης Σεβαστής έδειξε την επόμενη μέρα: Σοφία Σακοράφα, Κώστας Κεντέρης…

Ξένια Αργειτάκη: Ποτέ τόση πόλωση και κομματικοποίηση στον στίβο – Ο ΣΕΓΑΣ θέλει εμπειρία

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο