ΤΕΝΙΣ

100+1 τίτλοι για τον Φέντερερ, Νο.8 ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Φέντερερ κατέκτησε τον τίτλο στο Miami Open και ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στο Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης
100+1 τίτλοι για τον Φέντερερ, Νο.8 ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Ρότζερ Φέντερερ πρόσθεσε έναν ακόμα σπουδαίο τίτλο στη μοναδική του πορεία στο τένις, με τον Ελβετό να νικά τον Τζον Ίσνερ 6-1, 6-4 κατακτώντας το απλό ανδρών στο Miami Open. Ενα αποτέλεσμα που είχε και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μάθαινε τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο 37άχρονος τενίστας από τη Βασιλεία, έφθασε στην 4η κατάκτηση στο τουρνουά και στους 101 συνολικά τίτλους στην καριέρα του, στους 154 τελικούς που έχει παίξει.

Παράλληλα, η νίκη του Φέντερερ φέρνει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πώς; Ο Ελληνας τενίστας περίμενε για τους δικούς του λόγους τον σημερινό τελικό στο Μαϊάμι, καθώς θα κρινόταν σε ποια θέση θα βρισκόταν στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Τζον Ίσνερ με νίκη στο σημερινό τελικό θα υπερασπιζόταν τον τίτλο του στο Miami Open και θα παράλληλα θα πήγαινε αυτός στο Νο. 8,  με τον Τσιτσιπά να μένει μια θέση πιο κάτω.

Όμως ο Αμερικάνος δεν τα κατάφερε, τώρα θα πέσει στο Νο. 10, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να σκαρφαλώνει στο Νο8 και σε νέο ρεκόρ καριέρας.

Στο αγωνιστικό μέρος του τελικού, ο Φέντερερ κυριάρχησε, με τον Ισνερ να έχει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό πόδι.

Το 1ο σετ ανήκε αποκλειστικά στον Φέντερερ, που πέτυχε τρία μπρέικ και έφθασε με άνεση στο 6-1.

Παρόλα αυτά, ο Ίσνερ πάλεψε στο 2ο σετ, όμως δεν είχε ιδιαίτερη τύχη απέναντι στον Φέντερερ, που έφθασε στο 2ο τίτλο του μέσα στο 2019, μετά τη νίκη του στο Ντουμπάι.

Ο Φέντερερ έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση, να ξεπεράσει το ρεκόρ των 109 τίτλων σε oper era του Τζίμι Κόνορς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «100+1 τίτλοι για τον Φέντερερ, Νο.8 ο Τσιτσιπάς (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.