ΤΕΝΙΣ

Αυστραλιανό Όπεν: Εκτός μετά από 15 χρόνια ο Παγδατής

Tο Australian Open είναι το αγαπημένο τουρνουά του Μάρκου Παγδατή και αυτό που τον έβαλε μέσα από τις τηλεοράσεις σε κάθε σπίτι σε Ελλάδα και Κύπρο, όταν κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον τελικό, το 2006. Αυτή η χρονιά όμως θα αποτελέσει ένα τέλος εποχής για το Grand Slam της Μελβούρνης και τον Κύπριο πρωταθλητή, που...
Αυστραλιανό Όπεν: Εκτός μετά από 15 χρόνια ο Παγδατής

Tο Australian Open είναι το αγαπημένο τουρνουά του Μάρκου Παγδατή και αυτό που τον έβαλε μέσα από τις τηλεοράσεις σε κάθε σπίτι σε Ελλάδα και Κύπρο, όταν κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον τελικό, το 2006.

Αυτή η χρονιά όμως θα αποτελέσει ένα τέλος εποχής για το Grand Slam της Μελβούρνης και τον Κύπριο πρωταθλητή, που για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, δεν θα συμμετέχει στο κυρίως ταμπλό. Επίσης είναι η πρώτη φορά από το Wimbledon του 2004, που ο Μάρκος ολοκληρώνει την προσπάθειά του σε ένα Grand Slam στα προκριματικά!

Παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε για να ανατρέψει την κατάσταση, ο Παγδατής δεν απέφυγε τελικά την ήττα από τον Darian King με 6-4, 4-6, 6-3, στον 1ο προκριματικό γύρο του Australian Open.

Ο King έκανε ένα πολύ κρίσιμο break στο 10ο game του 1ου σετ και το κατέκτησε με 6-4. Προηγήθηκε με break και στο 2ο σετ ο 26χρονος τενίστας από τα Μπαρμπάντος, αποκτώντας ένα καθαρό προβάδισμα πρόκρισης, με 6-4, 4-2.

Ο Μάρκος ωστόσο πάλεψε, δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να κερδίσει 4 games στη σειρά, για να πάρει το 2ο σετ με 6-4. Στο 3ο σετ ο King είχε ένα μικρό προβάδισμα, καθώς ήταν πιο απειλητικός από την υποδοχή.

Ο Παγδατής χρειάστηκε να σβήσει από ένα break point σε 2ο (1-1) και 4ο game (2-2), αλλά έμεινε εκεί μέχρι το 8ο game, όταν και ένας πόντος διατάραξε τις ισορροπίες. Ο Κύπριος ήταν σίγουρος πως η λόμπα του King ήταν εκτός, αλλά καμία υπόδειξη δεν ακούστηκε από τους επόπτες.

Η chair umpire εξήγησε στον Μάρκο πως μπορεί να είχε δίκιο, αλλά δεν ήταν σε θέση να δει τη μπάλα (ο Παγδατής κάλυπτε το οπτικό της πεδίο), με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 0-30, όταν θα μπορούσε να ήταν 15-15. Ο King έκανε break σ’ αυτό το game, προηγήθηκε με 5-3 και ολοκλήρωσε τη νίκη του στο σερβίς του λίγο μετά.

O King δεν έχει παίξει ποτέ σε κυρίως ταμπλό στο Australian Open, ενώ συνολικά το έχει κάνει μόνο σε ένα Grand Slam, το US Open του 2017. Πέρσι είχε ηττηθεί στον 3ο προκριματικό γύρο της Μελβούρνης από τον Elias Ymer. Στον 2ο προκριματικό γύρο της φετινής διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει τον Alexey Vatutin.

Ο Νισικόρι πήρε τίτλο μετά από τρία χρόνια!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυστραλιανό Όπεν: Εκτός μετά από 15 χρόνια ο Παγδατής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.