Σε αρνητικό πρωταγωνιστή στο Αυστραλιανό Όπεν εξελίχθηκε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ακόμη και κατά την απονομή στον Ράφα Ναδάλ.

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή στο Αυστραλιανό Όπεν εξελίχθηκε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ακόμη και κατά την απονομή στον Ράφα Ναδάλ.

Παρότι προηγήθηκε με 2-0 σετ στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον Ναδάλ, με τον Ισπανό να γίνεται ο πρώτος στην ιστορία του τένις που φτάνει στην κατάκτηση 21 Grand Slam.

Αφού ο Μεντβέντεφ άρχισε την κλάψα με τον Τσιτσιπά στον ημιτελικό, έκανε τα ίδια και στον τελικό με τον Ναδάλ, ξεσηκώνοντας τον κόσμο εναντίον του για να τους πει επειδή έκαναν φασαρία «Το σας παρακαλώ δεν είναι αρκετό, είναι ηλίθιοι».

Σαν να μην έφτανα τα παραπάνω κατά την απονομή του τροπαίου στον Ναδάλ η κάμερα τον συνέλαβε να λέει τη λέξη boring (βαρετό) και γενικότερα να κάνει κάτι μορφασμούς.

Στη συνέντευξή Τύπου που ακολούθησε ο Μεντβέντεφ σόκαρε με τις ατάκες του λέγοντας «το παιδί σταμάτησε να ονειρεύεται»!

«Σήμερα ήταν μια από τις στιγμές που το παιδί έπαψε να ονειρεύεται. Δεν θα πω γιατί. Από εδώ και στο εξής θα παίζω μόνο για τον εαυτό μου, για την οικογένειά μου, για να προσφέρω στην οικογένειά μου, για τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και για όλους τους Ρώσους, γιατί νιώθω τη στήριξη.

Θα πω αυτό: αν υπάρχει ένα τουρνουά σε σκληρή επιφάνεια στη Μόσχα πριν από το Roland Garros ή το Wimbledon, θα πάω εκεί ακόμα και αν χάσω το Wimbledon ή το Roland Garros. To παιδί σταμάτησε να ονειρεύεται. Το παιδί θα παίζει μόνο για τον εαυτό του. Αυτό είναι. Αυτή είναι η ιστορία μου, ευχαριστώ που με ακούσατε».