Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε την βίζα του - Ετοιμάζει έφεση ο Νόλε

Ο Υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, ακύρωσε ξανά την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Σέρβο τενίστα να ετοιμάζει έφεση προ της απέλασής του από τη χώρα.

Το σίριαλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την παραμονή του στην Αυστραλία συνεχίζεται ωστόσο τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι καλά για τον Σέρβο τενίστα τη δεδομένη στιγμή.

Τρεις μόλις μέρες πριν την έναρξη του Australian Open η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς ακυρώνεται τελικά παρά την απόφαση του δικαστηρίου που τον δικαίωσε.

Ο Σέρβος τενίστας, νο.1 της Παγκόσμιας Κατάταξης της ATP και νο.1 στο ταμπλό και του Australian Open έκανε κανονικά προπονήσει τις τελευταίες ημέρες ενόψει του πρώτου Grand Slam της χρονιάς. Ο Τζόκοβιτς μάλιστα συμμετείχε κανονικά στην κλήρωση για το τουρνουά εν αναμονή της απόφασης για τη βίζα του η οποία ήταν να βγει πριν από 3 μέρες!

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση λοιπόν σήμερα, 4 ημέρες μετά την εκδίκαση της υπόθεσης της βίζας του, ο Υπουργός Μετανάστευσης Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα που του δίνει η εξουσία του, έκανε πραγματικότητα αυτό που ακουγόταν μέρες τώρα… την εκ νέου ακύρωση της βίζας του «Νόλε»!

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ παράγραφος 3 του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη visa που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάσει το δημόσιο συμφέρον

Αυτή η απόφαση ακολούθησε εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους δικαιοσύνης.» ήταν τα λόγια του υπουργού Άλεξ Χοκ.

Ο Τζόκοβιτς μαζί με τους δικηγόρους του ετοιμάζουν εκ νέου έφεση για την συγκεκριμένη απόφαση. Το θέμα ωστόσο πλέον είναι ότι ακόμη και αν καταφέρουν να ασκήσουν την έφεση έγκαιρα και ακόμη και αν την κερδίσουν (και πάλι) το περιθώριο του διαθέσιμου χρόνου μέχρι την έναρξη του Australian Open αυτή τη Δευτέρα στενεύει επικίνδυνα.

Αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες του Νόλε να συμμετέχει στο τουρνουά στο οποίο είναι ο πολυνίκης και κάτοχος του περσινού τρόπαιου είναι ελάχιστες! Αντίθετα, η απέλαση του από την χώρα της Αυστραλίας είναι όλο και πιο κοντά αν και η έφεση που θα ασκήσει καθυστερεί προς το παρόν κάτι τέτοιο από το να γίνει άμεσα.

Ο Τζόκοβιτς έχει επιλέξει από την πρώτη στιγμή να υπερασπιστεί τις απόψεις του με τόλμη και πυγμή παρά την οποιαδήποτε προπαγάνδα των MEDIA. Ο Σέρβος τενίστας έχει ξεμπροστιάσει το παγκόσμιο σύστημα και τον πολιτικό φασισμό για το εμβόλιο.

Εξ’ άλλου ο ίδιος δεν έχει τίποτα να αποδείξει και σε κανένα όσον αφορά το ήθος και το ποιόν του. Η φιλανθρωπική του δράση και οι δωρεές που έχει κάνει για την καταπολέμηση του Κορονοϊού στην χώρα του, μιλάνε για αυτόν!

Update στις 11:45 π.μ.:

Ακρόαση πραγματοποιείται για την υπόθεση του Τζόκοβιτς αυτή τη στιγμή όπου θα δοθούν οδηγίες για την εξέλιξη της υπόθεσης από εδώ και πέρα. Παρακολουθείστε Live τις εξελίξεις στο παρακάτω βίντεο: