Ο Τσιτσιπάς πληρώνει τα… γούστα του


TennisVanManner

Ο Τσιτσιπάς πληρώνει τα… γούστα του


Τσιτσιπάς πάλι Παρίσι, εκεί στο κλειστό του Bercy, πάλεψε με έναν Ουγκώ όχι τον Βίκτωρα, αλλά τον Ουμπέρ. Που μάλλον φέρνει σε άλτη της ύψους η κορμοστασιά του.

Ο ξερακιανός Γάλλος και αριστερόχειρας τον μπέρδεψε, τον δυσκόλεψε, τον ανέστειλε και τελικά τον κατέστειλε (7-6,6-7,7-6) όλα στο τάι-μπρέϊκ.

Ο Γάλλος συνομήλικος με τον Τσιτσιπά έδειξε ότι ανέρχεται μια νέα γενιά, μια καλή φουρνιά όπως λέγαμε οι στιβικοί, έτσι και αυτή του 97-99 υπόσχεται να αφήσει εποχή, μαζί με τους Rudd, Musetti, Sinner και Rublev.

Γεννημένος στη Μετς της βορειανατολικής Γαλλίας κοντά στα σύνορα με Γερμανία και όχι στην περιοχή του Παγκρατίου, νότια του λόφου του Αρδηττού, μια απ΄ τις πιο in περιοχές της πιο παλιάς Αθήνας, ένα καλλιτεχνικό καταφύγιο.

Ονομάστηκε έτσι, από το όνομα μιας μπυραρίας, που ο ιδιοκτήτης της καταγόταν από την πόλη που ανατράφηκε και ο Γάλλος.  Παρεμπιπτόντως, η περιοχή λεγόταν και «παντρεμενάδικα» , καθότι είχε παραπήγματα, που κατέφευγαν τα «παράνομα» ζευγαράκια…..για να βιώσουν μέρος του «παραμυθιού» τους.

Ευχάριστα νοσταλγικά θυμήθηκα τα στιβικά μου χρόνια και στα πέριξ του Παναθηναϊκού Σταδίου, τον «Χάλια» τη «Βοσκοπούλα», τον Λέντζο , το Ciao Italia.

Ο Μεσιέ λοιπόν, εκτόξευσε μαζί τις μπαλιές του και τον εκνευρισμό του Τσιτσιπά, κάνοντάς τον να ξεσπάει ουρλιάζοντας: «Έλα». «Έλααααααααα», ή «Forehand», όταν έστελνε την μπάλα στο φιλέ ή στα «περιστέρια».

Ο «Δελαπατρίδης» με απίθανα περάσματα στα ανεβάσματα στο φιλέ του Στεφ και εξαιρετικό slice σερβίς με εναλλαγή φλατ στην ευθεία δεν σταμάτησε εκεί.

Επιστροφές με winners στο σερβίς, έκανε τον Τσιτσιπά να «λυγίσει» την κορμοστασιά του, να κάμψει την πυγμή του και να τον αναγκάσει να πέσει στη σκληρή επιφάνεια του γηπέδου.

Χαλαρός τύπος ο Γάλλος με βασική ηρεμία και ισορροπία εντός του, εξέτρεψε την τενιστική «ομοιόσταση» του Στεφανου στο παιχνίδι. Aν και παίζουν με την ίδια ρακέτα, Wilson Blade v7, ο Γάλλος κεντράριζε και καλύτερα και πιο στοχευμένα.

Δεν έπαιξε άσχημα ο «Τσιτσι», αλλά τα λάθη και τα γούστα πληρώνονται. Που ξεκίναγε άρθρο της παλιότερα αθλητική δημοσιογραφική στήλη. Ο Le coq Sportif, από την αριστερή πλευρά του γηπέδου του προσομοίαζε τον Ναδάλ, ο οποίος και συμμετέχει στο τουρνουά, πράγμα που με «χαλάει».

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news