Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε το 20ο Grand Slam του το 2018 στο Australia Open

Ο Ελβετός θρύλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επανεμφάνισής του στα κορτ - Μπορεί να επιστρέψει;

Ρότζερ Φέντερερ: Τι κι αν έχει διαβεί το κατώφλι των σαράντα; Ο Ελβετός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής στα κορτ για το Roland Garros. 

Ο κάτοχος 20 Grand Slam φαίνεται ότι… γλυκάθηκε, έπειτα από το έπος του Ραφαέλ Ναδάλ στο Australia Open. Γι’αυτό και σκέφτεται να δώσει μια τελευταία παράσταση πριν αποσυρθεί.

Τον Αύγουστο θα γίνει 41 ετών, αλλά ο Ρότζερ Φέντερερ έχει βάλει σκοπό να επιστρέψει στην ενεργό δράση μέσα στο 2022.

Με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στον μεγάλο του χορηγό Credit Suisse, ο Ελβετός έδωσε… τυράκι στους φαν του.

Απαντώντας για το που βρίσκεται η φυσική του κατάσταση και την πιθανότητα να επανέλθει σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ρότζερ Φέντερερ έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση.

«Νομίζω ότι η επιστροφή μου θα ξεκαθαρίσει μέσα στον ερχόμενο Απρίλιο. Μόνο τότε θα ξέρω σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι για να αγωνιστώ. Μέχρι τώρα δεν έχω δοκιμάσει τρέξιμο, ούτε μπορώ να κάνω έντονες ασκήσεις, όπως άλματα ή ασκήσεις εκρηκτικότητας.

Ελπίζω ότι θα μπορέσω μέσα σε λίγες εβδομάδες να ξεκινήσω προετοιμασία και θα δούμε πως θα αντιδράσει το σώμα και ο οργανισμός μου. Η επιστροφή στα κορτ είναι αυτό που πραγματικά έχω ανάγκη», είπε.

Μια πιθανή επιστροφή που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πολλοί αναφέρουν ότι πρακτικώς ο Ελβετός δεν μπορεί να δώσει παραπάνω από αυτά που ήδη έχει προσφέρει στο άθλημα.

Ρότζερ Φέντερερ: Το τελευταίο Grand Slam που κατέκτησε το 2018