Στέφανος Τσιτσιπάς-Κοκκινάκης

Στέφανος Τσιτσιπάς και Θανάσης Κοκκινάκης είχαν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν όταν ο πρώτος ήταν 17 ετών αγωνιζόμενοι σε ένα φιλικό παιχνίδι το 2015.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Θανάσης Κοκκινάκης είχαν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν όταν ο πρώτος ήταν 17 ετών αγωνιζόμενοι σε ένα φιλικό παιχνίδι το 2015.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει συναντήσει στο παρελθόν τον Θανάση Κοκκινάκη, όχι βέβαια σε κάποιο tour αλλα για ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα τους τον Οκτώβριο του 2015 στο Τατοϊ Club.

Ήταν ένα event που διοργάνωσε η Cosmote TV και εκεί έγινε η πρώτη γνωριμία των δύο τενιστών.

Τότε, βέβαια, ο Θανάσης Κοκκινάκης ήταν μεγαλύτερο όνομα από τον 17χρονο Στέφανο, έχοντας φτάσει εκείνη τη χρονιά και στο career high Νο.69.

Ο Τσιτσιπάς, όμως, ήταν αυτός που νίκησε στο φιλικό με 7-6(5), 4-6, 10-7, με τα πρώτα δείγματα του τεράστιου ταλέντου του!

Ο αγώνας των δύο νεαρών αθλητών συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του τενιστικού κόσμου και στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, οι Θοδωρής Αγγελίνος, Κωνσταντίνος Οικονομίδης, Αλέξανδρος Γιακούποβιτς και Μαρία Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, μάλιστα, ήταν και στο στρίψιμο του νομίσματος!

Λίγο μετά από αυτό το ταξίδι άρχισαν τα προβλήματα για τον Θανάση… Έχασε σχεδόν όλο το 2016 λόγω τραυματισμού στον ώμο και από τότε δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο.

Σημείωσε, πάντως, τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του τον Μάρτιο του 2018, λυγίζοντας τον Ρότζερ Φέντερερ στο Μαϊάμι!

Ήρθαν και νέοι τραυματισμοί το 2019, ωστόσο τώρα, στα 24 του, επιχειρεί να κάνει το comeback… Η νίκη του επί του Κορεάτη Σουβού Κβον ήταν η πρώτη του στο Australian Open μετά το 2015 και η πρώτη σε Grand Slam μετά το 2019. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.267 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο αγώνας του με τον Στεφ για τον δεύτερο γύρο του ΑΟ θα διεξαχθεί αύριο (11/2) και θα ξεκινήσει 5-6 το πρωί, με τηλεοπτική κάλυψη από το Eurosport.