Τένις Μαθήματα: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες, με το τένις να είναι στο προσκήνιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει σήμερα με τον Ζβέρεφ, στην ημιτελική φάση του Ρολάν Γκαρός.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε χθες, στον προημιτελικό του ίδιου θεσμού και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να περάσει στον ημιτελικό.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι πόσο ακριβό είναι για κάποιον να ασχοληθεί με το τένις. Μία ρακέτα κοστίζει από 40 μέχρι 50 ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και πολύ ακριβές που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 250.

Ένας δάσκαλος τένις παίρνει για μία ώρα στην Θεσσαλονίκη, περίπου 25-30 ευρώ. Ενώ στην Αθήνα για μισή, 20 ευρώ.

Φυσικά τα έξοδα μπορεί να τα μοιραστείς με κάποιον άλλο παίκτη, που πάρει μέρος και αυτός στο μάθημα. Τότε το μισάωρο πέφτει στα 10 ευρώ για τον καθένα.

Σε αυτό το διάστημα χτυπάς περίπου 600 μπαλιές. Φυσικά εξαρτάται και σε ποιον χώρο θα επιλέξεις για να γυμναστείς.

Για ένα παιδί 5-8 ετών, η εκμάθηση του τένις, δύο φορές την εβδομάδα, κοστίζει περί τα 165 ευρώ το τρίμηνο. Για 9 ως 11 το κόστος πάει στα 350 ευρώ, ενώ για 12 ως 16, με εντατική προπόνηση κάποιος έχει να πληρώσει 290 ευρώ τον μήνα.

Βέβαια για άτομα που είναι πάνω από 16 αλλά παίζουν για να περάσουν την ώρα τους, μπορεί να τους κοστίσει και 80 ευρώ τον μήνα. Φυσικά δεν είναι η προπονήσεις τόσο συχνές.

Την ίδια ώρα για αθληθεί ένα παιδί σε μία ομάδα ποδοσφαίρου, απαιτούνται 25 ευρώ τον μήνα, ενώ σε μία αντίστοιχη μπάσκετ 30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ: Το κανάλι που θα δείξει τον ημιτελικό

Φάρμα Τελικός : Κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες ο Ντούπης

Μπακς – Νετς 86-83: Ματσάρα άλλης… δεκαετίας – Ο Γιάννης και η παρέα του έχουν «σφυγμό»!