Στα θετικά της ήττας-αποκλεισμού από τον τελικό του Cincinnati Open στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε.

Στα θετικά της ήττας-αποκλεισμού από τον τελικό του Cincinnati Open στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε.

Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6(4)) από τον Ζβέρεφ, για να πει όμως μετά το ματς ότι η ήττα αυτή ήταν καλό που του συνέβη καθότι διδακτική.

Μιλώντας στο tennisnews.gr  εξήγησε πως η ήττα από τον Γερμανό τον φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα και την αντιμετωπίζει σαν μια διδακτική εμπειρία

«Είναι καλό που συνέβη μια τέτοια ήττα, γιατί με φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μου δείχνει τι πραγματικά μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια κατάσταση και πως τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι το τέλος. Είναι καλό, ελπίζω να μάθω απ’ αυτό και να πάρω την κατάσταση λίγο διαφορετικά την επόμενη φορά, με περισσότερο αυθορμητισμό, περισσότερο πείσμα, περισσότερη υπομονή και ηρεμία μέσα στο γήπεδ».

Εν συνεχεία απάντησε στο αν θα άλλαζε κάτι από τον συγκεκριμένο αγώνα: «Έχει να κάνει με το mindset, ο τρόπος που βλέπω το γήπεδο, ο τρόπος που συγκεντρώνομαι στον στόχο και σημαδεύω. Μικρές αλλαγές τις οποίες κατάλαβα λίγο αργότερα, όταν ήδη είχα δεχθεί διπλό break. Αν είχα αυτόν τον τρόπο σκέψης δεν θα συνέβαινε αυτό σήμερα, είμαι πολύ σίγουρος γι’ αυτό».

Όσο για το US Open, που θα είναι το επόμενο τουρνουά που θα αγωνιστεί, σίγουρα δεν αλλάζει κάτι για τον Στέφανο: «Το mentality μου παραμένει ίδιο ενόψει US Open. Έχω την ίδια πείνα για επιτυχία και νίκες»

Σε άλλες ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στο toilet break του Στέφανου και η διαφωνία που είχε με τον διαιτητή, που δεν τον άφησε να βγει δεύτερη φορά από το γήπεδο. Ο Στεφ θεώρησε ότι ήταν μια δική του πρωτοβουλία αυτή και όχι κάτι που προβλέπεται από τους κανονισμούς.

«Ήθελα να αλλάξω μετά το 2ο σετ γιατί ήμουν τόσο ιδρωμένος που δεν μπορούσα ούτε να πιάσω σταθερά τη ρακέτα μου, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε να μη μου το επιτρέψει. Δεν ήταν ιδανικό για μένα να συνεχίσω έτσι σ’ αυτό το 3ο σετ, με κάποιο τρόπο τα κατάφερα, αλλά δεν ήταν ωραίο εκ μέρους του να το κάνει αυτό. Δεν ξέρω αν είναι αυτός ο κανονισμός, θα το ελέγξω αργότερα, νομίζω πως μπορούμε να πηγαίνουμε στο μπάνιο μετά από κάθε σετ. Ο διαιτητής για κάποιο λόγο ήθελε να θέσει τους δικούς του κανονισμούς, κάτι που δεν ήταν πολύ ωραίο. Είχα προβλήματα μ’ αυτόν τον διαιτητή και στο παρελθόν, δεν ξέρω γιατί είναι τόσο αυστηρός».

Τέλος, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και για το τι κάνει όταν απουσιάζει από το court για μεγάλο χρονικό διάστημα: «Απλά αλλάζω. Πηγαίνω στα αποδυτήρια, αλλάζω t-shirt και επίσης αλλάζω σορτς, κάλτσες και παπούτσια, κάτι που δε νομίζω ότι θα ήταν ωραίο αν έκανα μέσα στο γήπεδο. Νομίζω είναι αποδεχτό. Κάποιοι με πειράζουν και μου κάνουν πλάκα γι’ αυτό, αλλά είναι ο τρόπος που λειτουργώ. Δε νομίζω ότι είναι επιλήψιμο και δε θα σταματήσω να το κάνω γιατί με κάνει να νιώθω καλύτερα μπαίνοντας σε ένα σετ».