Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε πως ξεκινάει από την αρχή μετά την επέμβαση στον αγκώνα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε συνέντευξη στο Sky Sport Italia και αναφέρθηκε στην επέμβαση, που έκανε στον αγκώνα του, σχολιάζοντας πως πλέον έχει ελευθερία κινήσεων στο παιχνίδι του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και Νο4 του κόσμου στο τένις τόνισε ότι για δύο χρόνια αγωνιζόταν με πόνο και αναγκαζόταν να περιορίζει τις κινήσεις του σε έναν αγώνα.

Επίσης, o 23χρονος τενίστας σχετικά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και το θέμα, που έχει προκύψει με τον εμβολιασμό του είπε πως σέβεται την απόφαση του Σέρβου και όλοι πρέπει να έχουν την ελευθερία να αποφασίσουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο «Στεφ»:

«Ήταν δύσκολο. Ο αγκώνας είναι πολύ καλύτερα, αλλά ήταν κάτι που δεν είχα βιώσει στο παρελθόν. Είμαι πολύ χαρούμενος που η εγχείρηση πήγε καλά, είχα την τύχη να βρω έναν καλό χειρουργό στην Ελβετία, τον Φρανκ Ντένζλερ, που με βοήθησε. Είναι επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα, έχει βοηθήσει κι άλλους τενίστες να ξεπεράσουν παρόμοιους τραυματισμούς, οπότε στάθηκα τυχερός σ’ αυτό το κομμάτι.

Είχα την καλύτερη δυνατή ανάρρωση ώστε να επιστρέψω στο γήπεδο όσο γινόταν πιο γρήγορα, γιατί αγαπώ αυτό το άθλημα και ειλικρινά θέλω πολύ να με δω να αγωνίζομαι στο 100% μου, χωρίς φόβο για να τραυματιστώ ξανά, χωρίς να περιορίζομαι σε κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις, κάτι που με περιόρισε για τα δυο τελευταία χρόνια και ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ και πνευματικά.

Για μένα είναι σα να ξεκινάω από την αρχή, ένιωθα πόνο τα τελευταία δυο χρόνια που έπαιζα. Έπιασα ξανά ρακέτα πριν από μια εβδομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος με το πως πηγαίνει. Χρησιμοποιώ έναν μυ που σχεδόν δεν ήξερα ότι είχα, επειδή δεν τον χρησιμοποιούσα για να προστατεύσω την άρθρωση. Άλλαξα το στυλ παιχνιδιού μου», σημείωσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στη συνέντευξη που παραχώρησε από το Ντουμπάι, όπου προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν.

Σχετικά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον εμβολιασμό και το αν θα παίξει στο Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε:

«Σέβομαι την επιλογή του, πιστεύω πως όλοι πρέπει να έχουν την ελευθερία να αποφασίζουν. Εγώ θα αγωνιστώ στην Αυστραλία».

Μιλώντας για τον Νταβίντε Τζιούστι, με τον οποίο συνεργάζεται τα δυο τελευταία χρόνια σχολίασε:

«Ο Νταβίντε έχει αλλάξει τις ζωές μας, μας έφερε εδώ και έχουμε αναπτύξει έναν απίθανο δεσμό, μια απίθανη συνεργασία τα τελευταία 2 χρόνια. Είναι επικεφαλής στην ακαδημία εδώ, κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διευθύνει τo κλαμπ και στο να φέρνει καλεσμένους απ’ όλο τον κόσμο, να φέρνει παιδιά με πολύ ταλέντο, που έχουν την ευκαιρία να παίζουν μαζί τους. Η συνολική του δουλειά είναι άριστη, συνδυάζει τον τουρισμό με επαγγελματικού επιπέδου τένις».