Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε έπειτα από μία συγκλονιστική μονομαχία με τον Ράφαελ Ναδάλ να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros. Εκεί όπου θα συναντήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό, ατελείωτο τρίτο σετ, ο Τζόκοβιτς θα συναντήσει στον τελικό του Roland Garros τον Τσιτσιπά. Ο Σέρβος πέρασε το τεράστιο εμπόδιο του Ναδάλ με 3-1 στα σετ. Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς πέταξε εκτός τον Γερμανό Ζβέρεφ με 3-2 σετ.

Σε ένα επικό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε σε περισσότερο από τέσσερις ώρες, ο Τζόκοβιτς ήταν ψυχραιμότερος και στη «τελική ευθεία» πήρε τη νίκη με 3-1 στα σετ!  Άλλωστε, στο χώμα ο Ναδάλ είναι…κορυφή. Όμως ο Τζόκοβιτς είχε τα ψυχικά αποθέματα και πήρε το παιχνίδι.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε σε συγκλονιστικό ματς του Ράφα Ναδάλ με 3-1 σετ (3-6, 6-3, 7-6, 6-2)στον δεύτερο ημιτελικό και θα είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον μεγάλο τελικό του Roland Garros ( 13/6, 16:00).

Στο πρώτο σετ ήταν βασιλιάς, αλλά…

Ο Ράφα Ναδάλ στο πρώτο σετ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Ο Ισπανός έδειχνε να υπερτερεί σημαντικά ενώ στο πρώτο σετ προηγήθηκε με 5-0 στα γκέιμ, με τον αντίπαλό του να ψάχνει για λύσεις. Στη πορεία όμως ο Τζόκοβιτς ανέβασε ρυθμό, χωρίς να καταφέρει να κάνει την ανατροπή με το σετ να πηγαίνει στον Ναδάλ με 6-3.

Στο δεύτερο ο Σέρβος έβγαλε αντίδραση και έκλεισε το σετ με με 6-3. Το τρίτο, ήταν απόλαυση και…ατελείωτο!

Οι δύο παίκτες μοίρασαν απλόχερα θέαμα. Μάλιστα, η «σύγκρουση» διήρκησε περισσότερο από 90 λεπτά! Όσο δηλαδή ένας ποδοσφαιρικός αγώνας! Τελικά, ο Τζόκοβιτς έδειξε πιο δυνατός για να επικρατήσει εν τέλη με 7-4 στη σχετική διαδικασία και να πάρει προβάδισμα στα σετ με 2-1.

Στο τέταρτο σετ ο Τζόκοβιτς κυριάρχησε και έδειξε πόσο ήθελε το παιχνίδι. Έκλεισε το σετ με 6-2 και μαζί τη θέση στον τελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Τσιτσιπάς – Τελικός: Όλοι οι κανόνες και οι ορολογίες για να τον δεις σαν expert