Τζόκοβιτς: Στο πλευρό του και ο Κύργιος - «Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε την κατάσταση είναι πολύ κακός!»

Ο Νικ Κύργιος χαρακτήρισε πολύ άσχημο τον τρόπο που συμπεριφέρονται όλοι προς τον Νόβακ Τζόκοβιτς την ώρα που συνεχίζεται το σίριαλ της παραμονής του στην Αυστραλία.

Η κατάσταση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ξεφύγει πλέον από τον κόσμο του τένις παίρνοντας πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις. Στη μέση όλων αυτών βρίσκεται ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου ο οποίος προσπάθησε, εφόσον του έδωσαν την ευκαιρία, να παίξει στο Australian Open αν και ανεμβολίαστος.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ξενοδοχείο στην Αυστραλία το οποίο χρησιμοποιείται για μετανάστες. Η βίζα του παραμένει χωρίς έγκριση με την τελική απόφαση να αναμένεται να βγει τη Δευτέρα.

Στο πλευρό του Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει δαπανήσει τρελά ποσά για την καταπολέμηση του Κορονοϊού, βρίσκεται μεγάλο μέρος του κόσμου με τους Σέρβους να έχουν ξεσηκωθεί από τη Σερβία μέχρι και την Αυστραλία! Σήμερα μάλιστα, όπως και τις προηγούμενες μέρες, βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του. «Αφήστε τον Νόβακ να φύγει! Δεν είναι εγκληματίας!», φώναζαν όπως μπορείτε να παρακολουθείσετε παρακάτω.

Πέρα από τους απλούς πολίτες και ο Πατριάρχης Σερβίας βρέθηκε στο πλευρό του Νόβακ με δικό του μήνυμα. Ακόμη πολλοί τενίστες έχουν αρχίσει να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους προς τον Τζόκοβιτς χαρακτηρίζοντας άσχημο τον τρόπο που του φέρονται τόσο από την πλευρά της Αυστραλίας όσο και ο κόσμος που τον γελοιοποιεί στο ίντερνετ.

Ένας από τους απροσδόκητους συμμάχους του Τζόκοβιτς αυτή τη στιγμή είναι και ο Νικ Κύργιος με τον οποίο δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις σε γενικές γραμμές. Ο Κύργιος όμως θεωρεί πολύ λανθασμένη τη διαχείριση της κατάστασης και καλεί τον κόσμο να είναι καλύτερος προς τον «Νόλε» τονίζοντας ότι είναι απλά άνθρωπος! Το μήνυμα που έγραψε ο Κύργιος:

«Κοιτάξτε, σίγουρα πιστεύω στο να παίρνουμε μέτρα, εμβολιάστηκα για τους άλλους και για την υγεία της μητέρας μου, αλλά ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε την κατάσταση με τον Νόβακ είναι κακός, πολύ κακός. Όλα αυτά τα memes, οι τίτλοι άρθρων, πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους πρωταθλητές μας και στο τέλος της ημέρας είναι άνθρωπος. Πράξτε καλύτερα!»

Εκτός από τον Κύργιο, την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Αμερικανός τενίστας, Τζον Ίσνερ.

«Αυτό που περνάει ο Νόβακ αυτή τη στιγμή δεν είναι σωστό. Δεν υπάρχει αιτιολόγηση για την μεταχείριση που λαμβάνει. Ακολούθησε τους κανόνες, του επιτράπηκε να μπει στην Αυστραλία και τώρα τον κρατάνε κατά της δικιάς του θέλησης. Αυτό είναι ντροπή.#ΙstandwithNovak»

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο