ΣΠΟΡ

Τόσα λεφτά δίνουν οι χώρες στους ολυμπιονίκες στο Τόκιο! Τι κάνει η ελληνική Πολιτεία; (video)

Η Χαϊντιλίν Ντίαζ από τις Φιλιππίνες, που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας πήρε μπόνους 600.000 δολάρια, δύο σπίτια και το δικαίωμα τζάμπα αεροπορικών εισιτηρίων για όλη της τη ζωή!
Τόσα λεφτά δίνουν οι χώρες στους ολυμπιονίκες στο Τόκιο! Τι κάνει η ελληνική Πολιτεία; (video)

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο ανήκουν στο παρελθόν, αλλά απομένουν λιγότερο από 3 χρόνια για τους επόμενους που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι.

Η Ελλάδα κατέκτησε στην Ιαπωνία τέσσερα μετάλλια, δύο χρυσά με τον Μίλτο Τεντόγλου στον Στίβο και τον Στέφανο Ντούσκο στην Κωπηλασία, ένα ασημένιο με την Εθνική Ομάδα ανδρών στην Υδατοσφαίριση και ένα χάλκινο με τον Λευτέρη Πετρούνια στη Γυμναστική.

Δεν χρειάζεται να γράψουμε ποια ήταν η βοήθεια των Ελλήνων πρωταθλητών από την Πολιτεία στη διάρκεια προετοιμασίας τους για να φθάσουν να ανεβούν στο βάθρο, αλλά ακόμη και τώρα, που το μόνο που κάνουν είναι να μετέχουν σε τιμητικές εκδηλώσεις. Είναι καιρός η Πολιτεία να δείξει τις προθέσεις της, κατ’ αρχάς με το να καθορίσει προνόμια.

Δεν φθάνουν τα τιτιβίσματα και τα ευχαριστήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των υπευθύνων.

Στέφανος Ντούσκος: «Δεν είχα καμία στήριξη από την Πολιτεία…».

Λευτέρης Πετρούνιας: «Δεν έχουμε στήριξη από την Πολιτεία…».

Μίλτος Τεντόγλου: «Η Πολιτεία ήταν εναντίον μας…».

Αυτές ήταν ένα μικρό δείγμα των δηλώσεων των Ελλήνων ολυμπιονικών.

Πρέπει λοιπόν, άμεσα να παρθούν γενναίες αποφάσεις για τον αθλητισμό, ειδικά που σε λίγους μήνες θα ανακοινωθούν και οι επιχορηγήσεις στις Ομοσπονδίες Αθλημάτων.

Ήδη ο νέος ολυμπιακός κύκλος τρέχει, καθώς σε τρία χρόνια από τώρα στο Παρίσι διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Με την ευκαιρία παρουσιάστηκε πρόσφατα ένα βίντεο με τα χρήματα που δίνουν οι χώρες στους «χρυσούς» ολυμπιονίκες. Τα ποσά είναι σε δολάρια και τα λιγότερα εμφανίζονται να δίνει η Καμπότζη που είναι 3.000 δολάρια και τα περισσότερα η Σιγκαπούρη που δίνει 745.000 δολάρια!

Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα δεν αναφέρεται στο βίντεο! Επίσης, για παράδειγμα οι Φιλιππίνες που στο Τόκιο η Χαϊντιλίν Ντίαζ κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας κερδίζοντας τα 55κ. στην Άρση Βαρών, πήρε έξτρα 600.000 δολάρια, δύο σπίτια και το δικαίωμα τζάμπα αεροπορικών εισιτηρίων για όλη της τη ζωή!

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο…

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τόσα λεφτά δίνουν οι χώρες στους ολυμπιονίκες στο Τόκιο! Τι κάνει η ελληνική Πολιτεία; (video)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.