Με τρεις ομάδες στις σκυταλοδρομίες θα πάρει μέρος η Εθνική Ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που διεξάγεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πρόθεση της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ είναι να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες και στις Ομάδες σκυταλοδρομίας. Στα πλαίσια αυτά και με πληροφορίες του Sportime, έγινε εισήγηση από τον εθνικό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα για τριπλή παρουσία στους Βαλκανικούς Αγώνες.

Έτσι, στο Σμεντέρεβο θα ταξιδέψουν οι Εθνικές Ομάδες σκυταλοδρομίας 4×100μ. Ανδρών και Γυναικών και 4×400μ. Γυναικών. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων 2021 στο Κλουζ Ναπόκα.

Στήριξη θα υπάρχει και στην ομάδα 4×400μ. Ανδρών, αλλά στην παρούσα φάση κρίθηκε να μην ακολουθήσουν την αποστολή στη Σερβία.

Σε ότι αφορά την Εθνική Ομάδα 4×400μ. Γυναικών θα παλέψει να κάνει την υπέρβαση, γιατί έδειξε και στη Ρουμανία ότι μπορεί, να κατεβεί κάτω από 3.32.00. Με τις Ανδριάννα Φέρρα, Κορίνα Πολίτη, Δήμητρα Γναφάκη, Ειρήνη Βασιλείου, αλλά και την Ελπίδα Καρκαλάτου μπορούν να τρέξουν κοντά στο 3.31.50. Μη ξεχνάμε πως απουσιάζει από την ομάδα η Μαρία Μπελιμπασάκη, που έχασε τη σεζόν λόγω τραυματισμού.

Ν’ αναφέρουμε ότι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο έχουν απομείνει ακόμη τρεις θέσεις. Δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο.

Φωτογραφία: Sportime