Εκνευρισμός για τον αποκλεισμό 20 ημερών του προπονητή της ομάδας, Ηλία Ζωλοσταθιάδη

Οι αποφάσεις της αθλητικής δικαστή στην ΕΟΠΕ για άλλη μια φορά έχουν προκαλέσει αίσθηση, καθώς υπερέβη το όριο του αυστηρού.

Αυτή τη φορά, ο προπονητής του Αίαντα Ευόσμου στην Α1 βόλεϊ γυναικών, Ηλίας Ζωλοσταθιάδης, τιμωρήθηκε με 20 μέρες αποκλεισμό από τους αγώνες, επειδή – σύμφωνα με την απόφαση – πανηγύρισε προκλητικά προς την κερκίδα της Ηλιούπολης, τον νικητήριο πόντο της ομάδας του.

Ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης όντως πήγε προς την κερκίδα όπου κοιτούσε τους οπαδούς των γηπεδούχων, αλλά δεν είπε, ούτε έκανε κάποια χειρονομία. Απλά σήκωσε τα χέρια του πανηγυρίζοντας, κοιτάζοντας τους όμως από κοντά. Αυτό θεωρήθηκε προκλητικό από την δικαστή (σίγουρα δε χρειαζόταν να πάει εκεί και να πανηγυρίσει, αλλά δεν έκανε κάποια χειρονομία που θα δικαιολογεί τιμωρία του), με αποτέλεσμα να τον τιμωρήσει με 20ημερο αποκλεισμό.

Η δικαστής έχει προκαλέσει εκνευρισμό σε πολλές ομάδες, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που βγάζει απόφαση που είναι αν μη τι άλλο ασυνήθιστη. Πρώτα ήταν η τιμωρία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για επεισόδια των οπαδών τους, που έγιναν σε δρόμους της Καλλιθέας, ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο που έπαιζαν οι «πράσινοι» με τον Εθνικό.

Μετά ήρθαν αποφάσεις που βγήκαν για απολογίες που αφορούν την περσινή (!) σεζόν, όπως η τιμωρία του Άρη στις γυναίκες πριν λίγες ημέρες, για την συμπεριφορά των οπαδών του στα ημιτελικά με τον ΑΟ Θήρας πριν… 7 μήνες!

Στην περίπτωση μάλιστα του Ζωλοσταθιάδη, δεν υπάρχει καν αναφορά στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές, κάτι που έχει προκαλέσει φυσικά την οργή της ομάδας του Αίαντα, γι’ αυτήν την απόφαση.

Δείτε το βίντεο με την επίμαχη φάση, που ο προπονητής τιμωρήθηκε:

https://www.facebook.com/volleynews.gr/videos/1752835421512622/

Πηγή: Volleynews