Φιλίποφ και Τακουρίδης αναφέρθηκαν στην νέα χρονιά του τμήματος βόλεϊ του ΠΑΟΚ

Οι Ντίμα Φιλίποφ και Γιάννης Τακουρίδης θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά σε μία ομάδα, μετά την μεταγραφή του πρώτου στον ΠΑΟΚ και την παραμονή του δεύτερου στην ομάδα. Οι δύο βολεϊμπολίστες πήραν μία… γεύση από το πως θα είναι η συνεργασία τους, μετέχοντας με την εθνική ομάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Τακουρίδης και Φιλίποφ έδωσαν συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΠ ΠΑΟΚ και αναφέρθηκαν στην παρουσία τους στον «δικέφαλο» για την νέα σεζόν.

«Μετά το τέλος των υποχρεώσεων θα ενσωματωθούμε στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, που αν δεν κάνω λάθος θα έχει ήδη ξεκινήσει. Οπότε θα φορτώσουμε τις μπαταρίες σε αυτό το μικρό διάστημα “διακοπών”, αλλά και θα έχουμε από την αρχή αγωνιστικό ρυθμό γεγονός που βοηθά στο να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα, όπου θα έχουμε ένα μακρύ δρόμο για να επιστρέψουμε όλοι μαζί την ομάδα μας στην κορυφή την νέα χρονιά», ανέφερε ο Τακουρίδης, με τον Φιλίποφ να προσθέτει:

«Ευχαριστώ  την διοίκηση και τον κόσμο για την στήριξη. Δεν είναι εύκολο να έρχεσαι από μια «αντίπαλη» ομάδα, όμως από την δική μου πλευρά θα δώσω το 200% μέσα στο γήπεδο. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά μου. Στην ομάδα θα ενσωματωθώ απευθείας μετά το τέλος των υποχρεώσεων με την Εθνική. Έχουμε ένα δυνατό σύνολο και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».

Οι δύο άσοι του ΠΑΟΚ αναφέρθηκαν και στην εθνική ομάδα, τονίζοντας πως ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στο ευρωπαϊκό.

«Επόμενος και παράλληλα μεγάλος στόχος της Εθνικής είναι να πάρουμε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό, κάνοντας μια καλή αρχή στα παιχνίδια που έρχονται τον Αύγουστο στην Αλεξανδρούπολη. Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει αρκετός….παρά μόνο 10 μέρες περίπου, μέχρι τις 12 Ιουλίου, που ξεκινάει η προετοιμασία της Εθνικής για την πρόκριση Ευρωπαϊκού», ήταν το σχόλιο του Τακουρίδη, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Φιλίποφ.

«Αρχικός μας στόχος είναι να επιστρέψουμε στο ευρωπαϊκό. Οι Μεσογειακοί αγώνες ήταν το πρώτο βήμα. Έχουμε μπροστά μας ένα δεκαήμερο ρεπό για ξεκούραση και ξεκινάμε την προετοιμασία για τα προκριματικά», είπε.