Με συμπαίκτρια την Καραγκούνη θα κυνηγήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2020

Μετά από διάλειμμα δύο χρόνων λόγω μητρότητας, η Βίκυ Αρβανίτη επιστρέφει στην άμμο και το μπιτς βόλεϊ! Η σπουδαία πρωταθλήτρια στην άμμο, αποφάσισε να ξεκινήσει προπονήσεις και μαζί με την Πένυ Καραγκούνη θα είναι το δίδυμο που θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020!

Η ΕΟΠΕ έδωσε την συγκατάθεση στην Καραγκούνη να ενώσει τις δυνάμεις της με την Αρβανίτη, που ήταν η παρτενέρ της και το 2016. Έτσι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της ομάδας, καθώς και το ποιοι θα είναι οι συνεργάτες των δύο αθλητριών.

«Όταν σταμάτησα το 2016 είχα δηλώσει ότι βάζω άνω τελεία. Πάντα υπήρχε στο μυαλό μου η επιστροφή. Το ιδανικό για μένα θα ήταν να γυρίσω πέρυσι αλλά κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Εφόσον φέτος είχα την δυνατότητα, μπήκα πάλι στη διαδικασία. Προπονούμε ήδη 1,5 μήνα στο γυμναστήριο που είναι το σημαντικό και σε λίγο θα μπω και στο γήπεδο» τόνισε η Αρβανίτη και στη συνέχεια σχολίασε για την Καραγκούνη:
«Μίλησα με όλους. Με την Πένυ φυσικά, με την ομοσπονδία και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γιατί είναι αυτοί που θα στηρίξουν την προσπάθειά μας. Η Πένυ τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε κατασταλάξει σε συμπαίκτρια και από την στιγμή που είπα «επιστρέφω», αποφασίσαμε να παίξουμε μαζί. Είχαμε πολύ καλή τελευταία σεζόν το 2016 και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Διαφορετικά δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να θυσιάσω την οικογένειά μου».

Η Αρβανίτη αναφέρθηκε και στην δύσκολη αλλά φιλόδοξη προσπάθεια που ξεκινάει για παρουσία στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2020.

«Είναι δύσκολο αυτό που πάμε να κάνουμε αυτή την στιγμή. Ο βασικός λόγος που επέστρεψα αφού γέννησα, είναι για να προλάβουμε με την Πένυ τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020. Ξεκινάμε με στόχο να μπούμε απευθείας στο κυρίως ταμπλό, αλλά υπάρχει στο μυαλό μας και η ευκαιρία μέσω των τουρνουά Continental. Θα είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν έχω καθόλου βαθμούς από την διετή απουσία μου και θα πορευτούμε με τους βαθμούς της Πένυς.
Ξεκινάμε από χαμηλά αλλά κάθε αρχή και δύσκολη. Είναι στοίχημα με τον εαυτό μου και για την ομάδα το εγχείρημα που θα ξεκινήσουμε. Εύχομαι να είμαστε υγιής πάνω απ’ όλα. Αυτό είναι το βασικότερο. Πίστη υπάρχει, όρεξη για δουλειά έχουμε και με την ανάλογη στήριξη από την Ομοσπονδία και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τους χορηγούς, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», σχολίασε.