Εθνική γυναικών βόλεϊ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021, με την Εθνική γυναικών βόλεϊ να βρίσκεται σε σχετικά βατό όμιλο αλλά με... παγίδες.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021, με την Εθνική γυναικών βόλεϊ να βρίσκεται σε σχετικά βατό όμιλο αλλά με… παγίδες.

Η Εθνική γυναικών βόλεϊ κληρώθηκε στον Β Όμιλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2021, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και τη διοργανώτρια Βουλγαρία.

Τον όμιλο πλαισιώνουν η Πολωνία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Τσεχία. Η πορεία της Ελλάδας θα ξεκινήσει στη Φιλιππούπολη της γειτονικής χώρας.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα ξεκινήσουν στις 18 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Οι ημιτελικοί, αλλά και οι τελικοί θα γίνουν στο Βελιγράδι, ενώ οι αγώνες των 16 θα γίνουν τόσο στην πόλη της Σερβίας, όσο και στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Από τους τέσσερις ομίλους στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι. Η Ελλάδα που βρίσκεται στον Β’ όμιλο, εφόσον καταλάβει μία από τις τέσσερις θέσεις θα προκριθεί στους «16» και θα παίξει χιαστί με τον Δ’ όμιλο που βρίσκονται οι Ρουμανία, Τουρκία, Ολλανδία, Ουκρανία, Φινλανδία και Σουηδία (Β1-Δ4, Β2-Δ3, Β3-Δ2, Β4-Δ1).

Α’ όμιλος (Σερβία – Βελιγράδι): Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Βέλγιο, Γαλλία, Βοσνία.

Β’ όμιλος (Βουλγαρία – Φιλιππούπολη): Βουλγαρία, Πολωνία, Γερμανία, Ισπανία, Τσεχία, Ελλάδα.

Γ’ όμιλος (Κροατία – Ζαντάρ): Κροατία, Ιταλία, Λευκορωσία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ελβετία.

Δ’ όμιλος (Ρουμανία – Κλούζ): Ρουμανία, Τουρκία, Ολλανδία, Ουκρανία, Φινλανδία, Σουηδία.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αλεξάνταρ Μπόρισιτς στον χαιρετισμό του είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών και συγκεκριμένα την Σερβία, την Βουλγαρία, την Κροατία και την Ρουμανία. Η φετινή διοργάνωση είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Δεν θα μιλήσω πολύ για το παρελθόν γιατί μας ενδιαφέρει το μέλλον. Το 2019 για πρώτη φορά κάναμε προσπάθεια να φιλοξενήσουμε το Ευρωβόλεϊ σε 4 χώρες και αυξήσαμε τις ομάδες από 16 σε 24. Και στους άνδρες και στις γυναίκες οι διοργανώσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και ελπίζω φέτος να είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα.

Εξαιτίας του covid-19 αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα και δεν είχαμε την δυνατότητα στις διοργανώσεις μας να έχουμε θεατές στα γήπεδα. Μέσω της τεχνολογίας όμως βγάλαμε πολλές όμορφες εικόνες.

Ευχαριστώ τις 4 πρέσβειρές μας την Μάγια Ογκνιένοβιτς, Έλιτσα Βασίλεβα, Σαμάντα Φάμπρις και Νέκα Ονιέγεκβε, οι οποίες είναι σούπερ σταρ στο άθλημά μας.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την Σερβική Κυβέρνηση για την στήριξη της, καθώς εξαιτίας τους μπορούμε και βρισκόμαστε εδώ σήμερα.

Καλή επιτυχία σε όλους».

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Άρτουρ Ούντρις για τη διαγώνιο!

Eurovision – Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τραγουδάει και δηλώνει: «Ήθελα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα»