×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Γκιγιέρμο Ναράνχο: «Στόχος η πρώτη θέση»


Κώστας Ευθυμιάδης

Γκιγιέρμο Ναράνχο: «Στόχος η πρώτη θέση»


Ο πρώτος μεγάλος στόχος της Εθνικής βόλεϊ γυναικών πλησιάζει και ο Γκιγιέρμο Ναράνχο έκανε τις πρώτες εκτιμήσεις του.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής, εδώ και δύο βδομάδες δουλεύει με τις διεθνείς παίκτριες, εν όψει του Silver European League που ξεκινά το Σάββατο (25/5). Πρώτο ματς εκτός έδρας, με την Πορτογαλία, όπου ο Γκιγιέρμο Ναράνχο τόνισε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, πως στόχος της ομάδας είναι να πάρει την πρωτιά στον όμιλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γκιγιέρμο Ναράνχο:

Για την προετοιμασία: «Έχουμε ότι ζητήσαμε και οι συνθήκες είναι ιδανικές. Αναλογικά με το μικρό διάστημα προετοιμασίας νομίζω ότι το επίπεδο είναι καλό. Σε σχέση με πέρσι, για το ίδιο χρονικό διάστημα, είμαστε σίγουρα ένα βήμα μπροστά και αυτό είναι ενθαρρυντικό».

Για την πρώτη αντίπαλο Πορτογαλία: «Δεν έχουμε ιδιαίτερη πληροφόρηση για την Πορτογαλία. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι από πέρσι θα έχουν πολλές αλλαγές. Έχουν μείνει οι 5 καλύτερες παίκτριες και έχουν αλλάξει προπονητή. Κόουτς πλέον είναι ο Βραζιλιάνος Ντος Σάντος με τον οποίο συνεργαστήκαμε το 2005 στην Τενερίφη».

Για το επίπεδο της ομάδας: «Η επικοινωνία είναι καλύτερη και συνεχώς βελτιώνεται. Πλέον γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και τα κορίτσια ανταποκρίνονται στο σύστημα που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Μας έκανε πολύ καλό το περσινό καλοκαίρι, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης της ομάδας».

Για τον στόχο της Εθνικής στο European League: «Η πρώτη θέση. Δεν θα είναι εύκολη η κατάκτησή της αλλά θα παλέψουμε. Νομίζω ότι εμείς και η Σλοβενία θα δώσουμε τη μάχη. Η Εσθονία επίσης είναι ένας σημαντικός αντίπαλος. Όλους τους αντιπάλους τους σεβόμαστε. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι δεν είμαστε… Σερβία για να κερδίζουμε πάντα».

Για τα νέα πρόσωπα της Εθνικής: «Η Κυπαρίσση είναι μόλις 16 χρόνων και παίζει σαν να είναι χρόνια στην Εθνική. Η Βλαχάκη ήταν στην επιλογή μας τον Ιανουάριο, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και μας βοηθάει. Το ίδιο και η Άννα (Καλαντάτζε). Κονόμη και την Παπαφωτίου, έχουν ήδη προσθέσει εμπειρία στην ομάδα. Η Κονόμη έχει τρομερή προσωπικότητα, παίζει με μυαλό και έχει τέτοιο πάθος που νομίζεις ότι παίζει πρώτη φορά. Η Αθήνα (σ.σ. Παπαφωτίου) ήξερα τι μπορεί να προσφέρει στην Εθνική αφού είχαμε συνεργαστεί το 2013. Γενικά στις προπονήσεις της Εθνικής γίνεται μάχη. Όλα τα κορίτσια ξέρουν ότι μπορούν να είναι στις 14 που χρειαζόμαστε για κάθε αγώνα».

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Sportime Extras