Ο Γιάννης Καλμαζίδης επέστρεψε στο τιμόνι της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ και μίλησε για το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και το σχεδιασμό ενόψει της νέας χρονιάς.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης είναι και πάλι προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, με τους «ασπρόμαυρους» να ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας μαζί του.

Πρόκειται για τον πιο πετυχημένο προπονητή στην ιστορία του τμήματος, καθώς έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό Metropolis 95,5 αναφέρθηκε στην μεγάλη επιστροφή, αλλά και στους λόγους που τον οδήγησαν να δεχτεί την πρόκληση. Όπως σημείωσε, είναι η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος κινείται τόσο νωρίς για την επόμενη σεζόν και αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και το έργο που έχει μπροστά του στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: «Ελπίζω με την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί να φτάσουμε όσο ψηλά γίνεται. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίτλους. Δεν έχω κανένα μαγικό ραβδί να παίρνω πρωταθλήματα, αλλά θα προσπαθήσουμε πολύ όλοι μαζί για να φτάσουμε τον ΠΑΟΚ όσο το δυνατόν πιο ψηλά όπως είχαμε κάνει πριν από κάποια χρόνια».

Για το τι μέτρησε στο να γυρίσει τώρα στον ΠΑΟΚ: «Πολλά μπαίνουν στη ζυγαριά σε τέτοιες αποφάσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας μου σαν αθλητής και προπονητής. Έχω συνδέσει το όνομά μου και με τον ΠΑΟΚ. Ένα κομμάτι είναι ότι μου αρέσουν οι προκλήσεις, ο πρωταθλητισμός, να παλεύουμε σε υψηλό επίπεδο. Με εξιτάρει».

Για το αν υπάρχουν οι προυποθέσεις να το πετύχει στον τωρινό ΠΑΟΚ: «Και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν και καλοί συνάδελφοι προπονητές και παίκτες. Δεν σημαίνει ότι όταν προσπαθείς θα φτάσεις στο υψηλότερο σημείο. Προσπαθούν κι άλλοι, ας μην το ξεχνάμε. Τους γνωρίζω και με γνωρίζουν στον ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσουμε να στήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το ρόστερ. Δεν ξέρω στα χρονιά του ΠΑΟΚ να έχουν κινηθεί πριν τον Μάιο για την επόμενη σεζόν. Πρώτη φορά γίνεται αυτό. Αυτό είναι θετικό δείγμα, δείχνει ότι θέλουν να στήσουν καλά, προσεκτικά την ομάδα. Είναι θετικό στοιχείο».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ στοχεύει για του χρόνου ψηλά: «Ο ΠΑΟΚ είναι καταδικασμένος να χτυπάει ψηλά. Στην κορυφή στοχεύει ο ΠΑΟΚ».

Για το ότι ήθελε να επαναπατριστεί 3 χρόνια μετά την παρουσία του στο εξωτερικό: «Οι συνθήκες ρυθμίζουν πάντα τις αποφάσεις. Η πορεία μου στο εξωτερικό ήταν πολύ καλή και είμαι ευχαριστημένος που πήρα αυτή την απόφαση. Άνοιξα πόρτες στο εξωτερικό. Τώρα γυρίζω στο σπίτι μου, σε γνώριμα μέρη και ανθρώπους. Θέλουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο όπως παλιά».

Για την εικόνα της νέας σεζόν που ήδη κινούνται κι άλλες ομάδες: «Και οι 4 δυνατότερες ομάδες και όχι μόνο κινούνται ήδη πολύ γρήγορα και δυναμικά. Όλοι ξέρουμε ότι οι Έλληνες παίκτες υψηλότερου επιπέδου είναι λίγο, μετρημένοι. Δεν είναι πολλές οι επιλογές. Σ’ αυτούς πρέπει να κινηθούν οι ομάδες για να πλαισιώσουν αυτούς τους Έλληνες παίκτες και με ξένους».

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ έχει «κορμό» να στηριχθεί πάνω του ή θα χρειαστούν πολλές αλλαγές: «Δυστυχώς παγκοσμίως συμβαίνει στο βόλεϊ να μην κάνουν πολυετή συμβόλαια. Αυτό δημιουργεί αυτόματα αλλαγές στον κορμό μιας ομάδας. Όποιες ομάδες καταφέρουν να κρατήσουν παίκτες περισσότερο από έναν χρόνο έχουν προβάδισμα. Το βλέπουμε και ιστορικά. Ο Ολυμπιακός έχει βασιστεί στον κορμό του. Είναι πλεονέκτημα για κάθε ομάδα. Θα το δούμε και στη δική μας. Σήμερα συμφωνήσαμε και είναι νωρίς ακόμη, έχουμε πολύ δουλειά».

Καλμαζίδης: Ο προπονητής που αναγέννησε και εκτόξευσε τον ΠΑΟΚ επιστρέφει!

ΠΑΟΚ: Κοντά σε συμφωνία με τον Ουόλς (vid)