Ο Νίκος Σαμαράς αφήνει την τελευταία του πνοή από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Πριν από οκτώ χρόνια, στις 4 Ιανουαρίου 2013 όλος ο ελληνικός αθλητισμός βυθίζεται στο πένθος στο άκουσμα της είδησης πως ο πετοσφαιριστής Νίκος Σαμαράς, χάνει τη ζωή του σε ηλικία 42 ετών.

Ο Νίκος Σαμαράς αφήνει την τελευταία του πνοή από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η ατζέντα της ημέρας (4/1)

Η καριέρα του ήταν πραγματικά σπουδαία, έχοντας πραγματοποιήσει 263 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας, ενώ παράλληλα φόρεσε τις φανέλες της Ορεστιάδας, του Ηρακλή, του Παναθηναϊκού, της Φαλκονάρα, της Σεβίλλης, της Φενερμπαχτσέ, της Σενουά, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Μίλωνα.

Το τελευταίο καιρό της ζωής του, ζούσε στη Λήμνο όπου ήταν παίκτης και προπονητή στην ομάδα του νησιού.

Το καλοκαίρι του 2012, αποφασίζει με τον συναθλητή του, Θανάση Πανούσο, να ιδρύσουν μία ακαδημία, της «Attica Beach Volley Club».

Αμέσως μετά το θάνατο του, αφιερώθηκε στη μνήμη του η τελική φάση του League Cup, η οποία θα πάρει και το όνομα του, ενώ τηρήθηκε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής της Volley League.

Τέλος, αποφασίστηκε να επανέλθει ο θεσμός του All Star Game, με τα έσοδα να δίνονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, από την οικογένεια του.