Τρία σετ και έφυγε για Ευρωπαϊκό η εθνική


Το… Λουξεμβούργο έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για την εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών. Κέρδισαν χθες (25/8) την Σουηδία με 3-2 σετ και πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με νίκη σήμερα (26/8) στο Μπακού θα πανηγυρίσει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2019 (Ιταλία – Βουλγαρία)!

Η εθνική ομάδα παίζει στις 17:00 (ΕΡΤ2) και θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξαν οι γυναίκες. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, μετά την μέτρια εμφάνιση στην πρεμιέρα των προκριματικών, έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία και έκανε εύκολα το τρία στα τρία. Πλέον, αν κερδίσει και σήμερα, θα πάρει από τώρα την πρόκριση καθώς με δύο ματς να μένουν, θα έχει τέσσερις νίκες έναντι δύο των Αζέρων και ταυτόχρονα το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Όλα αυτά χάρη στη νίκη του Λουξεμβούργου χθες βράδυ…

Αν τελειώσει η υπόθεση πρόκριση σήμερα, θα είναι η επιστροφή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό ανδρών, μετά από 10 χρόνια. Τελευταία μας παρουσία ήταν το 2009, όταν στα γήπεδα της Τουρκίας καταφέραμε να κάνουμε το 3 στα 3 στον όμιλο και στη συνέχεια μείναμε στην όγδοη θέση, καθώς στην β’ φάση των ομίλων, τερματίσαμε τέταρτοι στον όμιλο (οι πρώτοι δύο από τις έξι ομάδες, πήγαν απευθείας ημιτελικά).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα πάει με την ίδια σύνθεση που αγωνίστηκε και στα προηγούμενα ματς των προκριματικών. Δηλαδή με τους Φράγκο, Φιλίποφ, Πετρέα, Ζουπάνι, Πελεκούδα, Πρωτοψάλτη και λίμπερο τον Ζήση.


Sportime Extras