ΣΠΟΡ

Βουδαπέστη 2023: ΤΕΡΑΣΤΙΑ Ντρισμπιώτη, ξανά στο βάθρο! – Χάλκινη στα 35χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο!

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με χρόνο 2.43.22.
Βουδαπέστη 2023: ΤΕΡΑΣΤΙΑ Ντρισμπιώτη, ξανά στο βάθρο! – Χάλκινη στα 35χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο!

Βουδαπέστη 2023: Μια τεράστια διάκριση για τον ελληνικό στίβο πέτυχε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη καθώς μετά από μια εξαιρετική «Μαραθώνια» κούρσα που έκανε, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης! Ο χρόνος της 2.43.22.

Φανερά συγκινημένη στο τέλος της τιτάνιας προσπάθειάς της, η 39χρονη αθλήτρια, «φόρεσε» την ελληνική σημαία και συγκινημένη δάκρυσε πανηγυρίζοντας αυτή την τεράστια επιτυχία. Αυτό το μετάλλιο έρχεται ως συνέχεια στις άλλες δύο σπουδαίες επιτυχίες της, καθώς το 2022 ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20 χλμ και τα 35 χλμ βάδην.

Η Ντρισμπιώτη, μετά τη 15η θέση στα 20χλμ. βάδην, πήρε θέση εκκίνησης στα 35χλμ. βάδην και κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα όχι μόνο σε επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας, αλλά και τακτικής, φτάνοντας στον μεγάλο της στόχο.

Η αθλήτρια του Μπρεντ Βάλανς από το πρώτο χιλιόμετρο επέλεξε να ακολουθήσει το ρυθμό και να μείνει στις επτά προπορευόμενες αθλήτριες.

Περίπου στα μισά πέντε αθλήτριες έμειναν να διεκδικούν τα τρία μετάλλια, ενώ μετά το 22ο οι Πέρεζ και η Γκαρσία “κλείδωσαν” την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Ντρισμπιώτη και Κιγιάνγκ για λίγα ακόμη χιλιόμετρα πήγα παρέα με την Ντρισμπώτη να περνάει ξεκάθαρα τρίτη το 27ο χιλιόμετρο κι έπειτα.

Η Ελληνίδα μετά την 4η θέση πέρυσι στο Όρεγκον κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το πρώτο μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση σε οποιαδήποτε απόσταση του βάδην. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς μακριά από το σπίτι της σε προετοιμασίες στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα γι΄ αυτή τη διοργάνωση. Ο αγώνας των 35χλμ. έγινε με αρκετά δύσκολες συνθήκες, αφού η ζέστη ήταν αρκετή όπως και η υγρασία.

Παράλληλα, η Ντρισμπιώτη χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 24ο της χώρας μας στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ντρισμπιώτη: «Ευχαριστώ όσους δεν με πίστεψαν γιατί μου έδωσαν κίνητρο»

«Δεν πιστεύω ότι το κρατάω στα χέρια μου! Απίστευτη στιγμή. Νομίζω είχα όλη την Ευρώπη σήμερα δίπλα μου. Και τους ανθρώπους μου. Δεν έχω λόγια!» είπε αρχικά εκστασιασμένη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Η πρωταθλήτρια του βάδην συνέχισε λέγοντας: «Ηταν μια κούρσα στα μέτρα μου. Από την αρχή της χρονιάς ήμουν μέσα με αυτό το γκρουπ. Είναι απίστευτο ότι βαδίζω τόσο γρήγορα σαν κι αυτές στην ελίτ και είμαι περήφανη. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν, αλλά και όσους δεν με πίστεψαν, γιατί αυτοί μου δίνουν το κίνητρο».
Στη συνέχεια η Αντιγόνη στάθηκε στο ότι το 35αρι αποτελεί… παρελθόν πλέον καθώς θα αντικατασταθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ένα μικτό ομαδικό. «Του χρόνου αλλάζει και είμαι χαρούμενη γιατί πήρα μετάλλιο σε ένα αγώνισμα που έκλεισε ο κύκλος του. Οπως και πέρυσι στο Ευρωπαϊκό, έτσι κι εδώ άνοιξα τον χορό των μεταλλίων κι ελπίζω να έχουμε κι άλλα» ανέφερε και είπε καταλήγοντας:

Στην 26η θέση η Φιλτισάκου, εγκατέλειψε η Φιάσκα

Εξάλλου καλή παρουσία είχε η η Κυριακή Φιλτισάκου που όσο περνούσε η ώρα, ανέβαινε θέσεις στην κούρσα, τερματίζοντας τελικά στην 26η θέση με χρόνο 3:02.16. Επίσης άτυχη ήταν στάθηκε η Ολγα Φιάσκα, καθώς ενώ κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη 30αδα του αγώνα, δυστυχώς είχε μία πτώση στο 18χλμ, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί κουτσαίνοντας ως το 22οχλμ, όταν και εγκατέλειψε τον αγώνα προκειμένου να μην επιβαρυνθεί άλλο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πυγμαχία: Αυτός ήταν ο πρώτος που έριξε στο καναβάτσο τον Μοχάμεντ Άλι

Αυτός ήταν ο πρώτος που έριξε στο καναβάτσο τον Μοχάμεντ Άλι

Ο πρώτος που νίκησε τον Μοχάμεντ Άλι

Πυγμαχία
Media: Χτίζοντας Ελπίδα, Μοιράζοντας Αγάπη!

Χτίζοντας Ελπίδα, Μοιράζοντας Αγάπη!

41.000€ για το «Μαζί για το Παιδί» από το 4ο Enterprise & Marine Golf Tournament

Media
Γυμναστική: Της απαγόρεψαν να κάνει τη δική της άσκηση στη γυμναστική γιατί υπήρχε μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού στον αυχένα και την σπονδυλική στήλη

Της απαγόρεψαν να κάνει τη δική της άσκηση στη γυμναστική γιατί υπήρχε μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού στον αυχένα και την σπονδυλική στήλη

Απαγόρεψαν να κάνει την άσκηση της στη γυμναστική

Γυμναστική
Formula 1: Ο πρώτος οδηγός που είχε 5 παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1 – Είχε το ρεκόρ για 50 χρόνια πριν του το πάρει ο Σουμάχερ

Ο πρώτος οδηγός που είχε 5 παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1 – Είχε το ρεκόρ για 50 χρόνια πριν του το πάρει ο Σουμάχερ

Αυτός είχε το μεγάλο ρεκόρ στη Formula 1

Formula 1
Άλλα Αθλήματα: Τα τρελά εκατομμύρια που δίνονται ως έπαθλα στο γκολφ

Τα τρελά εκατομμύρια που δίνονται ως έπαθλα στο γκολφ

Πολλά τα λεφτά στο γκολφ

Άλλα Αθλήματα
Άλλα Αθλήματα: Μαζεύτηκαν 157 χιλιάδες άνθρωποι για να τους δουν να πετάνε ένα… πεπόνι!

Μαζεύτηκαν 157 χιλιάδες άνθρωποι για να τους δουν να πετάνε ένα… πεπόνι!

Το σπορ που πετάνε ένα... πεπόνι

Άλλα Αθλήματα
Στίβος: Εμμανουήλ Καραλής: Έτοιμος για συγκατοίκηση και γάμο

Εμμανουήλ Καραλής: Έτοιμος για συγκατοίκηση και γάμο

Ένα από τα πιο λαμπερά και αγαπητά ζευγάρια της νέας γενιάς, ο Εμμανουήλ Καραλής και η Αναστασία Μαγαλιού, προχωρούν με σιγουριά στο επόμενο κεφάλαιο της σχέσης τους.

Στίβος
Πυγμαχία: Ήταν ο κορυφαίος όλων των εποχών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αλλά το πέταξε στο ποτάμι! Είχε λόγο που το έκανε

Ήταν ο κορυφαίος όλων των εποχών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αλλά το πέταξε στο ποτάμι! Είχε λόγο που το έκανε

Το χρυσό μετάλλιο που πετάχτηκε στο ποτάμι

Πυγμαχία
Ιστιοπλοΐα: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα formula kite: Εντυπωσιάζει ο Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης!

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα formula kite: Εντυπωσιάζει ο Αλέξανδρος Κάμερον Μαραμενίδης!

Έχουν γίνει 8 ιστιοδρομίες και ο Ελληνας πρωταθλητής φιγουράρει στην 2η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης και στην 3η της γενικής βαθμολογίας των 37 σκαφών από 18 χώρες.

Ιστιοπλοΐα