SPORTIME BET

Και τώρα… οι δυο τους

Περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε… Αυτή θα μπορούσε να ήταν η περίληψη των πεπραγμένων των «αιωνίων» στα φετινά play offs της Basket League, καθώς αμφότεροι βρέθηκαν στον τελικό χωρίς να χάσουν ούτε ένα ροζ φύλλο αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι σε Κολοσσό και ΠΑΟΚ, παίρνοντας εύκολα το εισιτήριο για τους τελικούς και διαφυλάσσοντας το...
Και τώρα… οι δυο τους

Περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε… Αυτή θα μπορούσε να ήταν η περίληψη των πεπραγμένων των «αιωνίων» στα φετινά play offs της Basket League, καθώς αμφότεροι βρέθηκαν στον τελικό χωρίς να χάσουν ούτε ένα ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι σε Κολοσσό και ΠΑΟΚ, παίρνοντας εύκολα το εισιτήριο για τους τελικούς και διαφυλάσσοντας το αήττητο σερί του που φτάνει αισίως στο 31-0. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό θέλουν να αποδείξουν και κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Τα ευχάριστα νέα για τον Ισπανό τεχνικό είναι πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού κι έτσι θα έχει όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα του.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχασε ούτε ματς από Κύμη και Προμηθέα, όμως δύο φορές είδε να «παίζει» με τη φωτιά και στις λεπτομέρειες να γλυτώνει το… έγκαυμα και το break της έδρας του από Ευβοιώτες και Πατρινούς. Η αλήθεια είναι ότι οι «κόκκινοι» μετά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν δεν δείχνουν σε καλή κατάσταση. Από τη σειρά με τη Ζαλγκίρις κι έπειτα ψάχνουν τα πατήματα τους και έναν καλό ρυθμό, όμως κάτι τέτοιο αποδεικνύεται αρκετά επίπονη διαδικασία. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για τον πρώτο τελικό δεν μπορεί να υπολογίζει στους εδώ και καιρό απόντες Κιμ Τιλί και Δημήτρης Αγραβάνης που ως γνωστόν χάνουν όλη τη σεζόν, ενώ μετά τις επιστροφές των Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα τραυματισμών.

Οι δύο ομάδες τη φετινή σεζόν έχουν συναντηθεί 4 φορές, δύο στην Ευρώπη και δύο στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι μέχρι στιγμής μετρώντας 3 νίκες και 1 ήττα. Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» κέρδισαν στα δύο παιχνίδια της Basket League με 68-71 και με 68-61, ενώ στην Euroleague κέρδισαν στο ΣΕΦ με 70-62 αλλά ηττήθηκαν με 87-85 στο ΟΑΚΑ.

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε αυτή τη σειρά έχοντας πάνω του τον τίτλο του φαβορί, όμως προσωπικά ξεκινάω από τη βάση πως πρόκειται για ένα «αιώνιο» ντέρμπι κι άρα ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα μπορεί να ανατραπεί. Το έχουμε δει, άλλωστε, το 2013 αλλά και πέρσι ότι άλλος έφερε τον τίτλο του φαβορί κι άλλος σήκωσε την κούπα. Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν ξεγράψει τον Ολυμπιακό, όμως πιστεύω ότι η ομάδα του Πειραιά θα παλέψει σθεναρά. Η πρώτη από τις τρεις επιλογές έχει να κάνει με νίκη ή με ήττα των «ερυθρολεύκων» μέχρι 8 πόντους που πληρώνει στο 1.80, καθώς όλα τα φετινά «αιώνια» ντέρμπι έχουν κριθεί σε διαφορές από 2 μέχρι 8 πόντους.

Η δεύτερη επιλογή έχει να κάνει με το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου όπου θα επιλέξω το under 37,5 θεωρώντας ότι οι δύο ομάδες θα ξεκινήσουν επενδύοντας στην άμυνα. Η φετινή τους προϊστορία, άλλωστε, επιβεβαιώνει αυτό το σημείο, καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 16-15, 17-16, 11-20, 18-16. Αυτή η επιλογή στην interwetten πληρώνει στο διόλου ευκαταφρόνητο 1.95.

Στα ειδικά παικτών αυτός που μου κάνει… κλικ δεν είναι κάποιος από τα πρώτα βιολιά αλλά ο Κάιλ Ουίλτζερ. Ο Καναδός, ο οποίος από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα δεν σταματάει να βελτιώνεται στα τελευταία παιχνίδι των play offs έδειξε ότι χτίζει αρκετά καλή αυτοπεποίθηση στα μακρινά σουτ, καθώς σε 5 αγώνες είχε 11-24 τρίποντα, ήτοι 45,83%. Με δεδομένο ότι θα βρει και πάλι 15 με 20 λεπτά και θα πάρει σίγουρα τα μακρινά σουτ που επιδιώξει το over 6,5 που πληρώνει στο εξαιρετικό 2.00 μοιάζει αρκετά θελκτικό στα μάτια μου.

Τελευταίο σημείο αφορά το σύνολο πόντων όπου δεν θα πάω κόντρα στα μέχρι τώρα δείγματα γραφής τους περιμένοντας τις άμυνες να δουλέψουν στο… φουλ. Μπορεί αμφότεροι να έχουν χτίσει επιθετικά καλή ψυχολογία μετά τα τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Προμηθέα, όμως εδώ είναι ντέρμπι οπότε θα στηρίξω το under 149,5 που στην interwetten βρίσκεται σε απόδοση 1.70.

Αυτά από εμένα και για τους πιο μυημένους… ούτε λέπι*

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

UNDER 149,5 στο σύνολο πόντων στο 1.70

UNDER 37,5 στο πρώτο δεκάλεπτο στο 1.95

OVER 6,5 πόντους ο Κάιλ Ουίλτζερ στο 2.00

Ολυμπιακός νικητής ή με ήττα μέχρι 8 πόντους στο 1.80

* Στην Κρήτη όταν φεύγει ο κυνηγός του εύχονται «ούτε πούπουλο» κι όταν φεύγει ο ψαράς «ούτε λέπι». Προσωπικά όταν παίζω μου αρέσει να μου εύχονται… ούτε σημείο, όμως επειδή δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο σε μία στοιχηματική στήλη θα ευχηθώ σε όλους ούτε… λέπι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Και τώρα… οι δυο τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.