Επιχείρηση εξάρθρωσης σπείρας παράνομου στοιχηματισμού


Sportime Team

Επιχείρηση εξάρθρωσης σπείρας παράνομου στοιχηματισμού


Σε εξέλιξη βρίσκεται μία τεράστια επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρα στον χώρο του παράνομου στοιχηματισμού.

Την αποκάλυψη έκανε η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα το απόγευμα της Δευτέρας (19/3), μέσω της ιστοσελίδας dikografies.blogspot.gr.

Αναλυτικά: «Σε εξέλιξη αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, για το «ξήλωμα» εγκληματικής οργάνωσης, που δρούσε στο χώρο του παράνομου στοιχηματισμού.

Συνελήφθησαν ήδη, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ο ιδιοκτήτης μιάς εκ των 24 εταιριών, που έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας, η φορολογικά υπεύθυνη, που διέμενε στην Καβάλα και ο διαχειριστής της παράνομης ιστοσελίδας στοιχηματισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές Αρχές, ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας προκειμένου να αποφύγει να αποδίδει φόρους στο δημόσιο, έστησε δύο παράνομες ιστοσελίδες, μέσω των οποίων οι παίκτες έπαιζαν παράνομο στοίχημα.

Οι συλληφθέντες είχαν αναπτύξει δίκτυο με 400 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα (σε ιντερνετ καφε, σε καφενεία και αλλού), όπου οι παίκτες έμπαιναν με κωδικούς, τους οποίους έδινε η εταιρία και έπαιζαν παράνομο στοίχημα, είτε στα καταστήματα, είτε ακόμη και από το κινητό τους.

Ο μηνιαίος τζίρος από τον παράνομο στοιχηματισμό άγγιζε τα 4 εκατομμύρια ευρώ, μέσω των καταστημάτων και των booker σε όλη την Ελλάδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, για να συλλάβει στα όρια του αυτοφώρου άλλους 11 εμπλεκόμενους στο δίκτυο, που θεωρούνται μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παράνομου στοιχηματισμού.

Ήδη έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στους παίκτες της εταιρίας, που έχουν εγκλωβιστεί τα χρήματα τους, τα οποία προέρχονται από κέρδη, ή από το υπόλοιπο καταθέσεων τους, για στοιχηματισμό».

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras