SPORTMINUTE

Γκελαούζος και Πετρουλάκη νικητές στον Ημιμαραθώνιο

Ο Κώστας Γκελαούζος τερμάτισε σε χρόνο 1:08.30, ενώ η Ελευθερία Πετρουλάκη ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 1:20.01
Γκελαούζος και Πετρουλάκη νικητές στον Ημιμαραθώνιο

Τα… προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Κώστας Γκελαούζος τερμάτισε πρώτος στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας. Ο κορυφαίος δρομέας των μεγάλων αποστάσεων των τελευταίων ετών ήταν και πάλι σε εξαιρετική φόρμα και δικαίως πήρε τη νίκη. Η Ελευθερία Πετρουλάκη ήταν η νικήτρια στις γυναίκες.

Ο Γκελαούζος έκανε χρόνο 1:08.30 και μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, που ήταν να πιάσει το όριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο, αλλά βελτίωση του προσωπικό του ρεκόρ στη συγκεκριμένη διαδρομή κατά πέντε δευτερόλεπτα (είχε κάνει 1:08.35, το 2016). «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη θέση. Ήθελα να κατέβω βέβαια κάτω από το 1.08.10 και να κάνω ατομικό ρεκόρ αλλά δεν πειράζει. Σε κάποια σημεία της διαδρομής είχε δυνατό αέρα και μας επηρέασε αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Θα συνεχίσω τώρα με στόχο να κάνω έναν μαραθώνιο το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διεκδικήσω το όριο για το Βερολίνο», είπε ο αθλητής του Παναθηναϊκού.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Τάσσης από τον Τρίτωνα Χαλκίδας με χρόνο 1:09.23, αφήνοντας στην 3η θέση τον Χριστόφορο Μερούση από τη Χίο με 1:09.49. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Τάσσης δήλωσε: «Ηταν μία ωραία εμπειρία, ήταν η πρώτη φορά που έτρεξα στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Ηταν δύσκολη η διαδρομή , αρκετά πιο δύσκολη απ΄ότι περίμενα, αλλά πήγα αρκετά καλά και είμαι ευχαριστημένος», ενώ ο Μερούσης από την πλευρά του πρόσθεσε: «Χαίρομαι πρώτα απ’ όλα για τη συμμετοχή μου στον αγώνα. Είχα μία ίωση που με πήγε λίγο πίσω στην προετοιμασία μου. Έκανα μία καλή εμφάνιση σε έναν απαιτητικό αγώνα. Ο Ημιμαραθώνιος ήταν και πάλι μία γιορτή για την πόλη της Αθήνας».

Όσον αφορά τις γυναίκες, εδώ είχαμε ανατροπή, αφού το φαβορί, Ράνια Ρεμπούλη, ηττήθηκε και τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Στην πρώτη ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη με χρόνο 1:20.01 και ακολούθησε η Ρεμπούλη με 1:20.26 και στην τρίτη θέση η Ντενίζ Δημάκη με 1:23.56.

Μιλώντας για τη νίκη της, η Πετρουλάκη τόνισε: «Φέτος συμμετείχα για πρώτη φορά στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και κατάφερα να πάρω τη νίκη μετά από μία μεγάλη και δύσκολη μάχη απέναντι σε μία σπουδαία αντίπαλο όπως είναι η Ράνια. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την νίκη μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στη διαδρομή και μας έδινε δύναμη για να φτάσουμε μέχρι τον τερματισμό».

«Είχα έναν τραυματισμό ο οποίος με πήγε πίσω. Δεν σας κρύβω ότι μέχρι την Παρασκευή δεν ήξερα αν θα πάρω μέρος στον αγώνα ή όχι. Ήρθα έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και τώρα ετοιμάζομαι για τη Βιέννη όπου θέλω να πιάσω το όριο για το Βερολίνο. Συγχαρητήρια στην Ελευθερία για τη νίκη της, αλλά και στην Ντενίζ που είναι παλιά καραβάνα», είπε η Ρεμπούλη.

Τέλος η Δημάκη σχολίασε: “Για μένα το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι είμαι και πάλι εδώ. Πήρα μέρος στον αγώνα για μία ακόμα χρονιά. Φυσικά, είναι σημαντικό ότι βρίσκομαι και στο βάθρο με την τρίτη θέση. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά είμαι ικανοποιημένη. Χαίρομαι επίσης που κάθε χρόνο ο κόσμος αγκαλιάζει περισσότερο τη διοργάνωση».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γκελαούζος και Πετρουλάκη νικητές στον Ημιμαραθώνιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.