SPORTMINUTE

Κίνδυνος ευρωπαϊκού αποκλεισμού για Λιόν

Έκδηλη είναι η ανησυχία στο στρατόπεδο της Λιόν μετά από όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Κίνδυνος ευρωπαϊκού αποκλεισμού για Λιόν

Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να υποστεί ευρω-αποκλεισμό η Λιόν, ύστερα από τα έκτροπα που ξέσπασαν στον εντός έδρας επαναληπτικό της περασμένης Πέμπτης (15/3) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τον Απρίλιο του 2017 οι «γκον» τιμωρήθηκαν από την UEFA με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εξαιτίας των επεισοδίων στον αγώνα με την Μπεσίκτας, ωστόσο εκείνη η απόφαση συνοδευόταν από διετή αναστολή την οποία παραβίασαν οι οπαδοί της.

Η Λιόν κατηγορείται, πλέον, για ρατσιστική συμπεριφορά, ρίψη φωτοβολίδων, επεισόδια οπαδών με την Αστυνομία και έλλειψη διαδρόμων στις κερκίδες.

«Αν μία ομάδα κατά τη διάρκεια της αναστολής εκτέλεσης της ποινής, διαπράξει άλλο αδίκημα, τότε η αρχική ποινή επιβάλλεται αυτόματα και παράλληλα μπορούν να ασκηθούν και επιπλέον πειθαρχικά μέτρα», αναφέρει ο κανονισμός της UEFA.

Η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου και οι πιθανότητες αποκλεισμού της γαλλικής ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν είναι αρκετές.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιόν είχε ηττηθεί 3-2 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο επίμαχο ματς και είχε αποκλειστεί στη φάση των “16” του Europa League.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κίνδυνος ευρωπαϊκού αποκλεισμού για Λιόν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.