SPORTMINUTE

Ο Μακεδονικός γιόρτασε τα 90 χρόνια ιστορίας του

Τα κυριότερα σημεία από την ομιλία του προέδρου του συλλόγου Παύλου Ανδρώνη
Ο Μακεδονικός γιόρτασε τα 90 χρόνια ιστορίας του

Σε μία λαμπρή τελετή, ο Μακεδονικός γιόρτασε τα 90 χρόνια από την ίδρυση του. Η αίθουσα του μικρού θεάτρου της «Μονής Λαζαριστών» στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης ήταν κατάμεστη. Το «παρών» έδωσαν όλοι οι αθλητές του συλλόγου, βετεράνοι, φορείς, εκπρόσωποι των αρχών, αλλά και της εκκλησίας.

Τον λόγο φυσικά πήρε και ο πρόεδρος του συλλόγου, ο Παύλος Ανδρώνης, ο οποίος στην ομιλία του έδωσε το στίγμα της 90χρονης διαδρομής του συλλόγου στο αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης, αναδεικνύοντας παράλληλα τις διαχρονικές αξίες και τη φιλοσοφία του.

Ο πρόεδρος του Μακεδονικού

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρώνης τόνισε:

«Σε εποχή, που το θέμα της Μακεδονίας μας, σε σχέση με την ονομασία των Σκοπίων, κυριαρχεί στην επικαιρότητα, ο σύλλογός μας, ο Μακεδονικός, ο κατ’ εξοχήν εκφραστής της μακεδονικής γης και των Μακεδόνων πολιτών, αλλά και των προσφύγων της Μικράς Ασίας, γιορτάζει, με τιμή και υπερηφάνεια, τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του.

Έξι χρόνια μετά τη μικρασιατική καταστροφή, το 1928, Κωνσταντινουπολίτες, Θρακιώτες και Μικρασιάτες πρόσφυγες, όλοι οραματιστές βιοπαλαιστές, που ακόμη προσπαθούσαν να βάλουν τα θεμέλια μιας νέας ζωής στην πατρίδα, είχαν την ιδέα να ιδρύσουν τον Γυμναστικό Σύλλογο Προσφυγική Ένωση Θεσσαλονίκης.

Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτόν τον σύλλογο, γιατί, στα 90 χρόνια της ύπαρξής του, ήταν και παραμένει μια δραστήρια αθλητική κυψέλη, που καλλιεργεί και αναπτύσσει πολλά αθλήματα. Προπολεμικά, υπό αντίξοες συνθήκες, δημιούργησε τμήματα ποδοσφαίρου και κλασικού αθλητισμού, ενώ αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ίδρυσε τμήματα μπάσκετ, βόλεϊ και, στη συνέχεια, χάντμπολ, κολύμβησης και πόλο.

Οι στόχοι μας άρχισαν να υλοποιούνται από τα πρώτα χρόνια με την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων. Καταφέραμε να έχουμε την ομάδα ποδοσφαίρου στη Γ’ εθνική, ενώ δημιουργήσαμε έναν πολυχώρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ο σύλλογος εξελίχθηκε τόσο πολύ, με συνέπεια να μην επαρκούν οι εγκαταστάσεις. Γι’ αυτό ζητούμε την μακροχρόνια μίσθωση 50 στρεμμάτων από το στρατόπεδο Καρατάσου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μακεδονικός γιόρτασε τα 90 χρόνια ιστορίας του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.