SPORTMINUTE

Σπάει τα κοντέρ ο Σαλάχ

Άφησε πίσω του τον Φερνάντο Τόρες ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ και κυνηγάει επιδόσεις όπως των Σουάρες, Ντρογκμπά και Ρονάλντο
Σπάει τα κοντέρ ο Σαλάχ

Είναι η αποκάλυψη της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ. Υπήρχαν άνθρωποι που πίστευαν πως ταιριάζει γάντι με τη φιλοσοφία του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά αυτά που κάνει με τη φανέλα της Λίβερπουλ ίσως εκπλήσσουν και τον πιο αισιόδοξο οπαδό της.

Ο λόγος για τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά. Ο Αιγύπτιος σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο και με το καρέ που έκανε κόντρα στη Γουότφορντ το απόγευμα του Σαββάτου (17/3), έγραψε ιστορία. Παρεμπιπτόντως, κατάφερε να βάλει τέσσερα γκολ με τέσσερα σουτ, κάτι που έχει να γίνει από τον Απρίλιο του 2009 από τον Αντρέι Αρσάβιν (Λίβερπουλ – Άρσεναλ 4-4).

Μέχρι τώρα ο παίκτης που είχε βάλει τα περισσότερα γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ στην πρώτη του χρονιά ήταν ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος το 2007 είχε σημειώσει 33 σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Αιγύπτιος έφτασε τα 37 και συνεχίζει…

Την ίδια στιγμή κυνηγά να γίνει ο πρώτος σκόρερ σε μία χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι στα 28 γκολ και έχει επτά ματς ακόμη με τη Λίβερπουλ. Πρώτος στόχος το να ξεπεράσει τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος είχε βάλει 29 γκολ τη σεζόν 2009/10, περισσότερα από κάθε άλλον Αφρικανό σε αυτό το πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, ο Λουίς Σουάρες είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μία χρονιά με τους Μέρσεϊσαϊντερς έχοντας 31 (2013/14), ενώ τόσα είχε βάλει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έξι χρόνια νωρίτερα. Έως τα 30 έχουν φτάσει οι Ρόμπιν φαν Πέρσι (2011/12), Τιερί Ανρί (2003/04) και Κέβιν Φίλιπς (1999/2000), ενώ το απόλυτο ρεκόρ είναι των Άντι Κόουλ (1993/94) και Άλαν Σίρερ (1994/95). Αμφότεροι, πάντως, το είχαν καταφέρει σε πρωτάθλημα 42 αγωνιστικών.

Τα ματς που απομένουν είναι κόντρα σε Κρίσταλ Πάλας (εκτός), Έβερτον (εκτός), Μπόρνμουθ (εντός), Γουέστ Μπρομ (εκτός), Στόουκ (εντός), Τσέλσι (εκτός) και Μπράιτον (εντός). Λέτε να προλάβει να ξεπεράσει τους πάντες;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σπάει τα κοντέρ ο Σαλάχ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.