SPORTMINUTE

Κουτρουμπής: Του πάει το Κύπελλο

Ο Γιώργος Κουτρουμπής κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας, αφού μετά το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, στέφθηκε Κυπελλούχος Βελγίου και με την Σταντάρ Λιέγης
Κουτρουμπής: Του πάει το Κύπελλο

Τον πρώτο του τίτλο από τον Μάιο του 2014 και συνολικά το δεύτερο της καριέρας του πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου (17/3) ο Γιώργος Κουτρουμπής.

Και τότε και τώρα ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός κατέκτησε το Κύπελλο. Το 2014 με τον Παναθηναϊκό και τώρα με την Σταντάρ Λιέγης. Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις το έπραξε από την πρώτη κιόλας σεζόν στη νέα του ομάδα.

Η βασική διαφορά είναι ότι στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς, ενώ τώρα έπρεπε να προσαρμοστεί σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες.

Η Σταντάρ Λιέγης τον απέκτησε την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Στις 31 Ιανουαρίου οι Βέλγοι ανακοίνωσαν τη συμφωνία του με τον 28χρονο στόπερ, ο οποίος έκλεισε ένα κύκλο 4,5 χρόνων στους «πράσινους».

Το θετικό για τον ίδιο είναι ότι εκεί βρήκε τον Ρικάρντο Σα Πίντο, ένα προπονητή με γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά τον Πολ Ζοσέ Εμποκού με τον οποίο ήταν συμπαίκτες πέρυσι στον Παναθηναϊκό.

Ειδικά ο Κονγκολέζος μεσοεπιθετικός συνέβαλε τα μέγιστα στην ένταξη του Κουτρουμπή στα νέα δεδομένα της καριέρας του. Στη Σταντάρ υπάρχει επίσης ο Καρσελά και Τσίμιροτ, πρώην παίκτες των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, αλλά και ο Κύπριος Λαΐφης, οπότε δεν του ήταν και πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί.

Αφού του πήρε ένα δεκαήμερο προπονήσεων για να βρει το ρυθμό του και να μπει στη φιλοσοφία του Ρικάρντο Σα Πίντο, ο Κουτρουμπής καθιερώθηκε σιγά-σιγά στην ενδεκάδα των Βέλγων.

Άλλωστε ο Σα Πίντο τον γνώριζε πολύ καλά από το πέρασμά του στην Ελλάδα ως προπονητής του ΟΦΗ και του Ατρομήτου. Την πρώτη του εμφάνιση με τα κόκκινα πλέον (έχοντας αφήσει πίσω του τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ και τα πράσινα του Παναθηναϊκού) την έκανε στο παιχνίδι με τη Μουσκρόν στις 11 Φεβρουαρίου, όπου η ομάδα του επικράτησε με 4-3.

Έκτοτε ήταν βασικός σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια πρωταθλήματος, εκτός από το πιο πρόσφατο με την Οοστάνδη στις 11 Μαρτίου, ίσως από επιλογή του Σα Πίντο να τον ξεκουράσει εν όψει του τελικού Κυπέλλου με την Γκενκ. Το βράδυ του Σαββάτου (17/3) ήταν και πάλι βασικός, κατέφερε να σταματήσει τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Νίκο Καρέλη και να στεφθεί Κυπελλούχος Βελγίου.

Πλέον ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός και οι συμπαίκτες του θα έχουν κάποιες μέρες να ξεκουραστούν και στη συνέχεια το ενδιαφέρον στρέφεται στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Το επόμενο παιχνίδι για την Σταντάρ Λιέγης είναι την Παρασκευή 30 Μαρτίου, με αντίπαλο τη Σαρλερουά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κουτρουμπής: Του πάει το Κύπελλο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.